avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renuntare la job in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renuntare la job in perioada de proba

Buna seara. Va rog, m-ar interesa sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea chestiune: m-am angajat saptamana trecuta si sunt in perioada de proba de 3 luni, insa nu mi se potriveste acest job si intentionez sa plec. Din ceea ce m-am informat online, am inteles ca se impune sa anunt angajatorul printr-o notificare. M-ar interesa un link sau un model de notificare adaptat la prezent, pt a-l descarca si completa. Aceasta notificare poate fi redactata si in scris sau doar tipizat ?
As mai vrea sa stiu exact ce documente obligatorii prin lege trebuie sa-mi elibereze angajatorul la plecarea mea din firma. Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:55, 7 Iunie 2016
1. Model :

NOTIFICARE
Nr. ______ / ____________
privind incetarea contractului individual de munca


Dlui/Dnei ____________________________
Administrator (Director) al SC _____________

Subsemnatul ____________ , salariat la _______________, in functia de ___________, in conformitate cu prevederile art.31 alin.3 din Codul Muncii, va notific incetarea contractului individual de munca nr..________/__________ incheiat cu dvs. incepand cu data de _________.

Data ___________ Semnatura _______________

2. La incetarea c.i.m., va trebui sa solicitati angajatorului urmatoarele documente:
- adeverinta de vechime pentru perioada lucrata
- adeverinta de somaj , chiar daca nu beneficiati de somaj
- decizia de incetare



Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate transmite prin e-mail notificarea de încetare a contractului de munca în perioada de probă? Loredana Gheorghe Loredana Gheorghe Buna ziua, Se poate sa trimit pe e-mail (completata, semnata si scanata) notificarea de incetare a contractului de munca in perioada de proba? Fara sa mai ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba auroraluluta@yahoo.com auroraluluta@yahoo.com Buna ziua, Doresc sa stiu daca m- am angajat la 1 februarie si mi s-au facut toate actele ( medicina muncii, etc) insa eu nu doresc sa raman in continuare la ... (vezi toată discuția)
Model notificare perioada de proba alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Doresc un model de decizie, notificare in perioada de proba atunci cand salariatul nu mai doreste sa aiba raporturi cu firma, cat si un model atunci cand ... (vezi toată discuția)