avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... minora de 15 ani insarcinata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

minora de 15 ani insarcinata

ce se intimpla cu tinarul care a lasat minora de 15 ani insarcinata?nu a fost viol a fost de buna voie
Dacă a rămas însărcinată înainte de a împlini vârsta de 15 ani, iar băiatul este mai mare cu mai mult de 3 ani decât ea, acesta poate răspunde penal pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor. Cu alte cuvinte, nu va răspunde penal dacă fata a rămas însărcinată după ce a împlinit vârsta de 15 ani, indiferent de vârsta băiatului, sau dacă a rămas însărcinată la 14 ani, dar băiatul nu este cu mai mult de 3 ani mai mare decât ea.
da ea deja avia 15 ani multumesc mult
ART. 220 c.p.
Actul sexual cu un minor
(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită asupra unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(3) Fapta prevăzută în alin. (1), comisă de un major cu un minor cu vârsta între 13 şi 18 ani, când majorul a abuzat de autoritatea ori influenţa sa asupra victimei, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(4) Fapta prevăzută în alin. (1) - (3) se sancţionează cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, atunci când:
a) minorul este rudă în linie directă, frate sau soră;
b) minorul se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului;
c) a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice.
(5) Faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) nu se sancţionează dacă diferenţa de vârstă nu depăşeşte 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare varsta minorului si viata sexuala Petre tompas Petre tompas Buna ziua. Ati putea sa ma lamuriti si pe mine ,daca o fata are 14 ani abia impliniti ,poate sa consimta un act sexual cu un baiat minor de 16 ani fara acesta ... (vezi toată discuția)
Sex Boss776622 Boss776622 Ce se poate întîmplă daca 2 minori fac sex, adică băiatul are 16 da fata 14? (vezi toată discuția)
Relații sexuale intre o fată de 15 ani si un baiat de 17 care ulterior a împlinit 18.. Minnie1998 Minnie1998 Bună ziua.. Am și eu o întrebare.. Dacă o fată de 15 ani și jumătate a întreținut relații sexuale cu un băiat de 17 ani care ulterior a împlinit ... (vezi toată discuția)