avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... talharie,sfat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

talharie,sfat

prin noiembrie 2008 am participat impreuna cu un prieten la comiterea unei talharii.prietenul meu este minor,a dat cu spray de auto aparare unui copil de 12 ani si la tinut in timp ce eu iam luat un tel. mobil si el unu....am fost chemat de 3 ori la proces dar nu mam putut prezenta, urmeaza sa ma prezint in septembrie.cam ce pedeapsa o sa primesc avand in vedere ca nu am avocat si nici antecedente penale???va multumesc
Referitor la savarsirea infractiunii de talharia in forma calificata s-au mai purtat discutii pe forum.
Intrati pe linkul urmator si lecturati topicul respectiv!
Depinde de completul de judecata! Tinand cont ca nu v-ati prezentat s-ar putea sa ii fi iritat! Din punctul meu de vedere ati procedat complet gresit ! Schimbati-va atitudinea si prezentati-va la sedintele de judecata. In acest fel aratati ca regretati fapta! Altfel instanta s-ar putea sa considere atitudinea dvs sfidatoare!!!!!!!
www.avocatnet.ro/content/for...
B-)
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Prietenul dvs. este exonerat de raspundere , fiind minor. Daca nu v-ati putut prezenta datorita unor motive intemeiate ,ar trebui sa faceti dovada acestor motive, pentru a nu se interpreta ca lipsa dvs. reprezinta dezinteres, sfidarea organelor judiciare....lipsa antecedentelor va avantajeaza , insa acest lucru nu inseamna ca pericolul social al faptei dvs. este unul mai mic, dimpotriva , talharia este o infarctiune grava si atentie, faptu ca ati savarsit infractiunea impreuna cu un minor constituie o circumstanta agravanta. Ar fi bine sa beneficiati de o aparare corespunzatoare. Nu as miza pe o pedeapsa prea mica sau pe o pedeapsa cu suspendare.Prezentati-va ori de cate ori veti mai fi chemat, nu va sustrageti, manifestati regret fata de fapta comisa si aveti o atitudine sincera si respectuoasa in fata organelor judiciare, toate aceste v-ar putea fi de folos la individualizarea pedepsei.
Mai mult ca sigur ca exista circumstante agravante in ceea ce va priveste,avand in vedere ca celalat era minor la data savarsirii faptei.Urgent,contactati un avocat,si prezentati-va la instanta de judecata.
Fara un aparator si cu atitudinea avuta -ma refer la neprezentare la termene- nu sunt sanse de a benefecia de intelegere si clementa.
Oricum, din punctul meu de vedere pedeapsa se va duce spre maxim,ca urmare a agranantei.
primele 2 citatii nu le-am primit,am primito pe a3a dar nu mam putut prezenta deoarece eram in examen de bacalaureat...daca partea vatamata nu se prezinta ce se intampla?

Alte discuții în legătură

Talharie StefanMarian StefanMarian Acum 2 ani de zile datorita ca ma trecut printr-o perioada mai grea am comis o \"talharie\" as vrea sa stiu si eu daca risc sa fac inchisoare sau pot scapa ... (vezi toată discuția)
Este posibila pedeapsa cu suspendare ? Cristina711 Cristina711 Doua persoane A si B talharesc o a treia persoana C. Avand in vedere ca A a folosit spray paralizant si apoi a fugit, iar B i-a furat lui C banii, dar mai apoi ... (vezi toată discuția)
Furt calificat RazvanAma RazvanAma Buna seara , in noiembrie 2010 eu impreuna cu un prieten am sustras 140 litri de motorina dintr-un tir, acum sunt trimis in judecata. As dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)