avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... delegare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

delegare

Buna ziua . Am o nelamurire . Locul meu de munca este la 65 km de casa si fac naveta de 20 de ani . Acum un an am fost delegati la un alt loc de munca in alta localitate , initial pentru 60 de zile , iar apoi la fiecare 2 luni ni se prelungea delegarea , iar acum suntem delegati de un an . Lucrez in tura de 12/24 . As dori sa stiu daca avem dreptul la diurna pentru delegare . Mentionez ca primesc tchete de masa , dar valoare lor este mai mica decat ar fi cuntumul diurnei . Pot solicita angajatorului plata diurnei ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: anton981 , utilizator 10:53, 10 Iunie 2016
Daca sunteti delegati, atunci aveti dreptul la diurna.

art.44 C.mun.
....
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
In acest context exista un aspect important de lamurit :atunci cand beneficiati de indemnizatia de delegare(diurna), nu puteti beneficia de tichete de masa.
Art. 44 C.mun.
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni
si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
...
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna externa Tzaghe Tzaghe As vrea sa știu va rog mult cât trebuie să primesc diurna pe zi de lucru daca sunt delegat pentru 2-3 săptămâni în afara țării mai exact Anglia (vezi toată discuția)
Diurna ciorel ciorel Daca perioada deplasarii in spatiul intracomunitar depaseste 7 zile si ajunge la 90 zile calendaristice consecutive cum se calculeaza diurna si daca este ... (vezi toată discuția)
Acordare diurna adinaadina adinaadina Puteti sa-mi spuneti, va rog, da ca se acorda diurna in cazul unei delegatii in cazul in care ai cazarea si masa asigurata? transportul sa facut cu ... (vezi toată discuția)