avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lnlocuire tevi apa calda, rece si canalizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lnlocuire tevi apa calda, rece si canalizare

Buna ziua,
Asociatia de proprietari a blocului a pus un afis prin care spune ca se schimba toate tevile. Nu stiu cit costa, cum se plateste , ba mai mult am vazut ca sunt cazuri in care strica , darima ca sa faca lucrarea si apoi vin si cer alti bani sa repare . Va rog imi spuneti care este procedura corecta, nu ar fi trebuit sa fie o adunare generala, sau macar sa anunte intr-un fel inaintedate legate de lucrarea si costul ei.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: infosystems4u , utilizator 12:06, 28 Iunie 2016
Am intrebat vecinii, nu stiu cit costa ,nu a fost o adunare generala.Am aflat doar ca la un apartament a costat 200 lei ca sa-i repare portiunea dislocate ca sa puna tevile.
@stela chelner
Aşa cum a punctat @Adriantot, lucrarea nu este o avarie. Este o necesitate pentru viitor, constatată, analizată de un Comitet Executiv al Asociaţiei de Proprietari, discutată într-o Adunare Generală anterioară şi cuprinsă in bugetul calculat pentru anul în curs.. Pentru lucrare, se face un studiu, un deviz estimativ cu calcul preliminar. Preşedintele ( nu ad-torul ) deţine toate informaţiile care vă interesează. De ce să apelaţi la vecini ?
Noi avem o discutie veche pe tema asta in comitetul executiv: pana la urma se intelege ca daca o reparatie la o parte comuna presupune deteriorari in privinta amenajarilor interioare, trebuie refacut locul sau nu?
Am discutat cu presedintele si administratorul. Nu au anuntat costul lucrarii, asta mi-a spus presedintele. Nu au un deviz,mi-au comunicat un pret de 495 lei pentru schimbat teava apa rece teava apa calda si scurgere bucatarie. Cred ca este cam mult. Nu repara firma partea de zid darimat decit contracost, inca 200 lei.Sunt apartamente unde lucrarea s-a facut in aceste conditii, nimeni nu a intrebat pretul. Nu pot sa cred, si totusi este adevarat.
infosystems4u a scris:

Noi avem o discutie veche pe tema asta in comitetul executiv: pana la urma se intelege ca daca o reparatie la o parte comuna presupune deteriorari in privinta amenajarilor interioare, trebuie refacut locul sau nu?
Dv. ce parere aveti? Ati citit art 17 citat in acest topic pe prima pagina? Ce se intelege din acel text?

Alte discuții în legătură

Lucrari imbunatatire bloc asso asso Buna seara , va rog sa imi clarificati ce acte sunt necesare si care sunt pasii de urmat pentru intreprinderea lucrarilor de anvergura la un bloc. De ... (vezi toată discuția)
Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Reparatii - refuz prezentare deviz lucrari giony giony Buna ziua! Va solicit ajutorul in urmatoarea situatie. Va multumesc anticipat pentru efortul si timpul dvoastra. In urma sedintei Asociatiei de ... (vezi toată discuția)