avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general documente intracomunicare lemn
Discuție deschisă în Contabilitate în general

documente intracomunicare lemn

vreau sa livrez lemn de foc paletizat in germania , ce documente intocmesc pentru transport













































Cel mai recent răspuns: Torj Dorina , utilizator 01:18, 6 Septembrie 2009
Referitor la o livrare intracomunitara,documentele care insotesc transportul sunt: factura externa,aviz de expeditie si CMR-ul , concomitent se emite si o factura fiscala interna in lei care se inregistreaza in contabilitate.
si cum facturez ,fara tava? se scrie taxare inversa la tva sau 0?
Trebuie sa aveti in vedere prevederile art 133 din codul fiscal
1) Locul prestarii de servicii este considerat a fi locul unde prestatorul este stabilit sau are un sediu fix de la care serviciile sunt efectuate.
(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), pentru urmatoarele prestari de servicii, locul prestarii este considerat a fi:
a) locul unde sunt situate bunurile imobile, pentru prestarile de servicii efectuate in legatura cu bunurile imobile;
b) locul unde se efectueaza transportul, in functie de distantele parcurse, in cazul serviciilor de transport, altele decat cele de transport intracomunitar de bunuri;
c) locul de plecare a unui transport intracomunitar de bunuri. Prin exceptie, in cazul in care serviciul de transport este prestat unui client care, pentru prestarea respectiva, furnizeaza un cod valabil de inregistrare in scopuri de TVA, atribuit de autoritatile competente dintr-un stat membru, altul decat cel de plecare a transportului, se considera ca transportul are loc in statul membru care a atribuit codul de inregistrare in scopuri de TVA. Prin transport intracomunitar de bunuri se intelege orice transport de bunuri ale carui:
1. loc de plecare si loc de sosire sunt situate in doua state membre diferite; sau 2. loc de plecare si loc de sosire sunt situate in acelasi stat membru, dar transportul este efectuat in legatura directa cu un transport intracomunitar de bunuri;
d) locul in care se presteaza serviciile, in cazul unei prestari de servicii constand in activitati accesorii transportului, cum sunt incarcarea, descarcarea, manipularea si servicii similare acestora. Prin exceptie, in cazul in care astfel de servicii implica activitati accesorii unui transport intracomunitar de bunuri si sunt prestate pentru un client care furnizeaza pentru prestatia respectiva un cod de inregistrare in scopuri de TVA, valabil atribuit de autoritatile competente dintr-un stat membru, altul decat cel in care se presteaza efectiv serviciile, se considera ca prestarea are loc in statul membru care a atribuit codul de inregistrare in scopuri de TVA;
e) in statul membru de plecare a transportului, pentru serviciile de intermediere prestate in legatura cu un transport intracomunitar de bunuri de catre intermediarii care actioneaza in numele si in contul altor persoane. Prin exceptie, in cazul in care clientul furnizeaza pentru aceste servicii un cod valabil de inregistrare in scopuri de TVA, atribuit de autoritatile competente dintr-un stat membru, altul decat cel de plecare a transportului, se considera ca prestarea are loc in statul membru care a atribuit codul de inregistrare in scopuri de TVA;

:luck:
Referitor la livrarile intracomunitare de bunuri sunt scutite de tva conform art.143 alin(2) lit.a si d din Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva firma de transport miraj miraj am urmatoarea situatie: - firma mea de transport marfuri are contract de prestari (transport marfuri) cu o firma din Romania ptr a transporta marfuri din ... (vezi toată discuția)
Firme suspendate : interpretare juridica, contabila si fiscala Magda Staicu Magda Staicu Pe buna dreptate, cred, sint foarte multe probleme legate de statutul contabil si mai ales fiscal al firmelor aflate in inactivitate temporara. Am intilnit ... (vezi toată discuția)
Se factureaza cu tva??? hritcu cristian hritcu cristian buna ziua am o firma de transport si efectuez cursele din romania in franta si retur numai ca factura o emit ptr o firma din liban si nu stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)