avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovare in functie MAI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovare in functie MAI


La data de 02.06.2016, seful meu direct a solicitat prin raport motivat la SRU, promovarea mea din functia de spec 2 in 1, deoarece era vacanta. Raportul nu s-a aprobat iar de la SRU a venit raspuns precum ca seful meu trebuie sa organizeze selectie pe baza de interviu -subiecte profesionale, si sa se faca public postul..

Consider ca s-a facut un abuz si ca de fapt se incearca promovarea altcuiva pe functie intrucat

Ordinul nr. 9/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul resurselor umane în Ministerul Afacerilor Interne precizeaza:

Art. 6.

(1) Ocuparea posturilor vacante prin una dintre modalităţile prevăzute la art. 5 alin. (1) lit. a)(PROMOVARE) şi b) şi alin. (2) se realizează la propunerea şefului nemijlocit al structurii în care este prevăzut postul vacant, cu aprobarea şefului/comandantului unităţii sau la iniţiativa acestuia.

(2) Ocuparea posturilor vacante prin modalităţile prevăzute la art. 5 alin. (1) lit. c) şi d), precum şi la lit. e) atunci când se organizează concurs/examen cu recrutarea candidaţilor din sursă externă sau prin trecerea agenţilor de poliţie în corpul ofiţerilor de poliţie, respectiv a maiştrilor militari şi subofiţerilor în corpul ofiţerilor se realizează cu aprobarea ministrului afacerilor interne, în condiţiile prezentului ordin.

(3) În situaţiile prevăzute la alin. (1), dacă au fost identificaţi mai mulţi candidaţi care corespund cerinţelor postului vacant, departajarea acestora se face prin interviu pe subiecte profesionale.

(4) În situaţia în care s-a demarat procedura de concurs/examen, postul vacant nu mai poate fi ocupat prin nicio altă modalitate din cele prevăzute la art. 5."





Conform dispozitiei sus mentionate se face interviu cand sunt mai multi candidati. In cadrul colectivului unde lucrez doar eu am fost identificat de catre seful meu, indeplinind cerintele fisei postului. Stim foarte bine cat de subiective sunt interviurile iar daca va mai solicita si altcineva , consider ca pentru acela va fi postul, intrucat i se va impune sefului cine trebuie sa-l ocupe.

Va rog sa-mi spuneti parerile voastre
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:54, 12 Iunie 2016
Parerea mea ca fiind vorba despre promovare,aceasta se face tot pe baza sustinerii unei testari profesionale,pe un post vacant ,pt care se face publicitate,chiar daca sunteti unicul candidat Daca este mai mult de un candidat atunci e concurs ,daca e un singur candidat e examen.Nu pot sa ma pronunt asupra situatiei existente din unitatea dvs. pt ca nu stiu "miscarile de culise" ,dar eu zic sa aveti rabdare pt ca cei de la SRU trebuie sa urmeze procedura ceruta in astfel de situatii,s-ar putea sa nu fie un alt candidat totusi si sa se vrea doar ca lucrurile sa se desfasoare cf, legii Oricum succes!
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2016
ContSters391349, utilizator
D.p.m.d.v.,legea este clara , si anume : Numai in situatia in care daca au fost identificaţi mai mulţi candidaţi care corespund cerinţelor postului vacant, departajarea acestora se face prin interviu pe subiecte profesionale.

Per a contrario, daca exista un singur candidat , atunci promovarea se realizează la propunerea şefului nemijlocit al structurii în care este prevăzut postul vacant, cu aprobarea şefului/comandantului unităţii sau la iniţiativa acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen pe post sonias sonias Va rog sa-mi spuneti in care lege se prevede examenul pe post, dar nu pentru functionari publici. In speta, Posta Romana. Cum se desfasoara examenul scris si ... (vezi toată discuția)
Probe concurs factor poștal rural ion1967 ion1967 buna ziua ,vreau sa candidez pentru postul de factor postal rural si as dori informatii despre probele de examen ce trebuie sa invat ca sa fiu apt pentru ... (vezi toată discuția)
Reangajare dupa pensionare maryan52 maryan52 pe 15.01.2014 mi-a incetat contractul individual de munca pentru varsta standard pensionare; seful de sectie a solicitate reangajarea in acelasi post pe durata ... (vezi toată discuția)