avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua,
daca am un testament din anul 2008 si eu sunt legatar universal, insa nu am facut succesiunea, pt ca celalalt mostenitor nu a vrut sa se prezinte, ce pot face in acest caz??
cum pot face succesiunea si cat imi revine din mostenire??
multumesc
Cel mai recent răspuns: gheorghemonica80 , utilizator 06:54, 17 Iunie 2016
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa formulati o cerere in instanta prin care sa-l chemati in judecata pe celalalt mostenitor pentru dezbaterea succesiunii.
Taxa de timbru este de 5% din valoarea masei succesorale.
Cotele se stabilesc in functie de calitatea fiecarui succesor fata de defunct (descendent, sot supravietuitor, colateral, etc).
Sa mergeti la notar pentru deschidea succesunii spându- i notarului ca mai exsta alti mostenitori.
Notarul are oobligatia de a verica vocatia sucsorala la succesiuune si daca acstia au acceptat mostenirea in terenul legli.
Succesiuea fara prezenta lor, va fi lovite nulitate absoluta si e cale de consecinta n va profit nimanuii ales pe terme liung.
este vorba de sora mea, ea nu este trecuta in testament
aveti idee cat procent va detine din 3 hectare de teren??
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire liviuiordan liviuiordan Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)
Nu sunt căsătorit. cum aș putea ca, în caz de deces, să las toate proprietățile mele unei anumite persoane? Silentios1 Silentios1 Salut, In cazul in care nu sunt casatorit cu as putea in caz de deces sa las toate proprietatile (masina, apartament luat prin prima casa la care inca se ... (vezi toată discuția)
Testament perrla perrla Am citit astazi pe forum cateva spete si raspunsurile date acestora, insa nu prea am vazut consens in elaborarea acestora.#-o#-o As dori sa ma luminati in ... (vezi toată discuția)