avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Impozit retroactiv
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Impozit retroactiv

Bună ziua! Am primit de la Primărie o înștiințare de plată prin care se stabilește retroactiv pe 5 ani, impozitul pe niște terenuri. Mai exact, o diferență, rezultată din calcularea greșită a impozitului de către cei responsabili.
Cum se poate contesta acest act? La Primărie sau în instanță?
căutând pe internet, am văzut că nu există consens în legătură cu natura juridică a înștiințării de plată...Este sau nu act administrativ fiscal?
Nu mi se pare că depunerea unei contestații simple la Primărie m-ar exonera de la plată.Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Themis7 , utilizator 22:59, 19 Iunie 2016
Nu e vina D-voastra ca nu s-a calculat corect impozitul pe teren, dar datoria la bugetul local exista si trebuie achitata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe cladiri persoane fizice flendurica flendurica Buna ziua, Am un apartament (56 m²) pentru care am platit in fiecare an pana in 2011 inclusiv impozitul pe locuinta ( ~90 RON). In 2011 am avut nevoie ... (vezi toată discuția)
Regularizare taxa autorizatie de constructie eivanovbkmedical eivanovbkmedical Am primit de la Primarie instiintare de plata privind regularizarea taxei autorizatiei de constructie; in anul2013 am platit taxa pt autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren retroactiv abserban abserban Buna ziua, Primaria sectorului 3 a uitat sa ma impoziteze pe un teren ce il am in folosinta. Am primit o hirtie acasa cu impozitul datorat pe ultimii 5 ani ... (vezi toată discuția)