avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de comodat cu subinchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de comodat cu subinchiriere

Buna ziua !
Am un imobil detinut de mine (persoana fizica) si as dori sa-l inchiriez unei firme. Problema este ca societatea careia vreau sa-i inchiriez imobilul doreste factura fiscala. As dori sa stiu daca este legal si corect sa inchei un contract de comodat intre mine (persoana fizica) si societatea mea, iar apoi de pe societatea mea sa facturez pe societatea respectiva contravaloarea chiriei. Daca nu este corect, va rog sa-mi dati alte idei. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: bogdanpop50 , utilizator 05:49, 15 Iunie 2016
Buna seara,
Da este corect si legal ca persoana fizica X sa dea in comodat un imobil persoanei juridice Y care, la randul ei, sa-l inchirieze.
Atentie, cand incheiati contractul de comodat sa nu uitati sa scrieti in el ca persoana juridica Y are dreptul sa-l inchirieze.
Problema este de palta taxelor legale.
Buna ziua !
Va multumesc pentru raspunsul rapid si prompt, dar nu am inteles ultima fraza.
Imi puteti spune ce probleme sunt la plata taxellor legale.

Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat alina2285 alina2285 Buna ziua. As vrea sa ma sfatuiti si pe mine cum pot incheia un contract de comodat. Practic vreau sa inchiriez un apartament si sa fac un contract dar care sa ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)