avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Personalul din sănătate și educație
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Personalul din sănătate și educație

Sistemul de salarizare pentru personalul bugetar din sănătate și educație va fi restructurat începând cu luna august 2016 pentru toate familiilor ocupaționale. Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care modifică și completează OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, în scopul de a îndrepta erorile făcute în ultimii cinci ani în salarizarea sistemului bugetar.

As vrea sa stiu daca in aceasta grila se incadreaza si institutele de cercetare? UNDE POT GASI ACEASTA GRILA?
Este vorba despre OUG 20/2016
[ link extern ]
Ar trebui sa va regasiti pe ANEXA II -FAMILIA OCUPATIONALA INVATAMANT,la CAP.II-Unitatile de cercetare stiintifica dezvoltare tehnologica si proiectare,dar din cate am vazut,prin OUG20/2015,care modifica OUG 57/2015, singurele grile modificate sunt cele din sanatate si invatamant ,dar numai anexa referitoare la personal didactic si auxiliar,nu si Cap.II referitor la cercetare. Aveti aici un link unde puteti consulta modificartile.
[ link extern ]

In consecinta,cf. acestor modificari,se pare ca salariatii din cercetare nu vor beneficia de majorari incepand cu 1 august 2016
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2016
ContSters391349, utilizator
Una dintre modificarile aduse de OUG 20/2016 este si eliminarea inechităţilor de salarizare pentru funcţii egale şi muncă egală în cadrul aceleiaşi unităţi. Acest obiectiv se va atinge prin aducerea salariilor la nivelul maxim aflat în plată la nivelul instituţiei publice, autorităţii publice, unităţii pentru toate familiile ocupaţionale, în limita alocărilor bugetare.

Sursa : [ link extern ]

Vedeti si textul de mai jos al Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 modificat prin OUG 20/2016
Art. 3^1.
(1) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), începând cu luna august 2016, personalul plătit din fonduri publice care beneficiază de un cuantum al salariilor de bază/indemnizaţiilor de încadrare mai mic decât cel stabilit la nivel maxim pentru fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, după caz, va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare din cadrul instituţiei sau autorităţii publice respective, dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.
...
Este adevarat,ceea ce spuneti,dar utilizatorul se interesa despre grila de salarizare in care se regasesc angajatii din cercetare,ori aceasta grila nu face obiectul ordonantei de urgenta
Ce ati indicat dvs. se refera la faptul ca in cadrul aceleasi institutii bugetare existau salariati care desi aveau aceeasi vechime aceeasi pregatire aveau salarii de baza diferite iar acum vor fi adusi la acelasi nivel,dar asta nu inseamna ca pt aceasta grupa cercetare vor interveni majorari prin cresterea sal de baza care sa modifice grila
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2016
ContSters391349, utilizator
Posibil ca si pentru cei din cercetare sa se faca majorari ... nu avem de unde sa stim, mai ales ca sunt platiti destul de prost.

Cel mai bine pentru utilizator este sa se obtina un punct de vedere de la Ministerul Muncii
E-mail:relatiicupublicul@mmuncii.ro


Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Salarizarea bugetarilor din administratia publica locala RADU FLORICA RADU FLORICA buna ziua imi puteti spune daca OG20/2016 privind salarizarea bugetarilor , modifica salariile de la 1 august si pentru salariatii din administratia publica ... (vezi toată discuția)
Salarii, marire AlinaStanciu28 AlinaStanciu28 Buna. Sunt angajata in cadrul DGASPC ,avand functia de instructor educatie,am o vechime de 19 ani si un salar de 1470 lei. In urma ordonantei de urgenta nr. ... (vezi toată discuția)
Probleme - egalizare salarii oanaportar oanaportar Va supun analizei urmatoarele texte de lege, cu rugamintea sa ne ajutati prin a ne lamuri cum trebuie sa se procedeze pentru egalizarea salariilor. - in ... (vezi toată discuția)