avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Noua lege privind adaptarea auto pentru persoane cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Noua lege privind adaptarea auto pentru persoane cu handicap locomotor

Buna ziua,ajutati-ma cu o informatie. Am inteles ca a aparut in monitorul oficial, legea in care este specificat, ca persoanele cu handicap locomotor nu mai sunt obligate sa aibe masina adaptata,conditia fiind sa aibe cutie automata. Mentionez ca eu am handicap la piciorul drept,pot conduce cu piciorul stang. Ma puteti ajuta cu mai multe informatii si care este legea? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:34, 15 Iunie 2016
La masinile cu cutie automata trebuie folosit piciorul drept pentru acceleratie si frana.

Nu vad cum sa folositi piciorul stang. Doar daca se modifica si se pune pedala de accelaratie pe stanga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul rutier - permis persoana cu handicap locomotor grav constantin87 constantin87 Buna ziua! Sunt o persoana cu handicap accentuat locomotor. Amputatie coapsa stanga. Anul acesta vreau sa fac scoala de soferi in brasov. Si intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Completare legea 448/2006 logaritm logaritm Sunt persoană cu handicap locomotor picior stâng (tip accentuat,termen permanent) și mi se cere de ANAF să achit timbrul de mediu,neacordându-mi-se ... (vezi toată discuția)