avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... protectia datelor personale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

protectia datelor personale

intamplator am participat la un seminar privind protectia datelor personale, la care un domn a mentionat faptul ca tabele privind calculul cheltuielilor comune trebuie anonimizate, sub aspectul numelui si prenumelui. Am cautat in Legea 677 din 2001 si legea asiciatiilor de proprietari , dar nu am gasit nimic de referinta. stie cineva daca este vreo baza legala in acest sens? Domnul spunea ca trebuie trecut numarul apartamentului apoi cheluielile defalcate (apa, gunoi, curatenie, etc.)
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:34, 21 Iunie 2016
Ok...
Sa zicem ca nu se poate pune degetul pe legea care spune ca pentru listele de plata este interzisa afisarea numelor proprietarilor.
Va intreb altceva daca nu va suparati?
De ce este interzis sa montati camere de supraveghere fara o firma autorizata care sa detina acordul politiei si a altor institutii?
Pai nu avem de ce sa ne suparam aici. Incercam sa ne lamurim.
Un sistem de supraveghere video se poate instala in asociatia de proprietari de catre o firma autorizata pentru ca asa prevede legea. Exista posibilitatea ca aceeasi firma sa gestioneze acest sistem de supraveghere si sa asigure chiar interventia si paza obiectivului tot asa cum exista posibilitatea ca firma sa puna in functiune sistemul de supraveghere iar gestionarea acestuia sa se faca de catre asociatie.
Noi a instalat un asemenea sitem de supraveghere anul trecut. Anul acesta l-am imbunatatit. Am apleta la firma autorizata pentru asemenea lucrari.
Sunt si alte lucrari care se pot face numai de catre firme autorizate intr-o asociatie, nu numai sistemul de supraveghere video.
Pai conform definitiei prezentate mai sus, nimeni nu ar mai avea voie sa capteze imagini cu un simplu aparat foto. Ce mai tura-vura, le captez, ba le mai si stochez si le folosesc cand "vrea muschii mei"...
Deci am voie sa fotografiez/filmez fel de fel de persoane, la mare, la munte, pe trotuarul din fata blocului?
Saptamana aceasta si in blocul meu se instaleaza un mic sistem de supraveghiere video - o sa punem o camera chiar si in lift - instalarea se face asa cum s-a specificat, cu o firma autorizata,
Am sa va povestesc eu ce "prelucrare a datelor cu caracter personal" o sa-i aplic nesimtitului care urineaza in casa scarii sau chiar in lift! O sa-i "stochez" numai suturi la partea din spate pana o sa se sature si o sa mearga sa ma reclame.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divulgarea pe facebook a valorii sumei restante la întreținere a unui proprietar de către președintele asociației de proprietari MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Președintele Asociației de Proprietari a furnizat în cadrul unor comentari pe Facebook de pe pagina personală a unui proprietar-debitor valoarea sumei ... (vezi toată discuția)
Contradictie oug 97/2005 vs. legea 677/2001 vldstf vldstf Avem urmatorul act normativ : OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români Art. 38 (2) Cartea ... (vezi toată discuția)
Montare camere video la intrare in bloc si pe paliere dianahauk dianahauk Locuiesc intr-un bloc care are propia asociatie de proprietari. la ultima sedinta s-a discutat despre montarea camerelor video la intrare in bloc si pe ... (vezi toată discuția)