avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ANGAJARE STUDENT MOLDOVEAN
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ANGAJARE STUDENT MOLDOVEAN

Buna seara!
vreau sa angajez pe timp de vara un student in Constanta, din Republica Moldova cu permis de sedere temporara / student , domiciliul in Cta , ce alte acte imi mai trebuiesc? L-am avut angajat de 1 mai si mi-a dat eroare la ANAF precum ca nu i gaseste CNP fiscal sau ceva de genul. Am citit pe net si am aflat ca trebuie sa mearga la anaf sa ceara rezidenta fiscala sau sa depuna angajatorul o declaratie. As vrea sa stiu cum este corect. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 16 Iunie 2016
1. Străinii titulari ai dreptului de şedere temporară pentru studii pot presta munca la persoane fizice sau juridice din Romania fara aviz de angajare.

2. In acest sens, pentru a obține NIF, cetățeanul străin sau persoana împuternicită de către acesta va completa formularul 030 - "Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane fizice străine" și îl va depune la registratura organului fiscal competent* din cadrul ANAF .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean din republica moldova bibacj bibacj Buna ziua! Am vrut sa angajam un cetatean din Republica Moldova. I s-a intocmit contract de munca pe baza CNP-ului din pasaport, transmis in Revisal fara ... (vezi toată discuția)
Conventie civila pentru nerezident Conta2021 Conta2021 Buna ziua, Se poate incheia conventie civila pentru nerezident, executa o consultanta si nu poate emiet factura? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Repartizare dividende persoana nerezidenta Daria8 Daria8 Buna dimineata! Sunt cetatean strain si am o societate in care detin 50% parti sociale. Anula acesta am repartizat dividendele pe ultimii trei ani. Stiu ca ... (vezi toată discuția)