avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor

Buna ziua,
Voi prezenta speta pe scurt:
In urma concubinajului a rezultat un copil. Am obtinut un program de vizita al minorului ( de la 10 la 18, sambata, o data la 2 saptamani). Copilul are domiciliul la mama fostei mele concubine.
De cateva luni sunt in afara tarii. Am anuntat fosta concubina ca revin in tara pentru o saptamana si as dori sa iau copilul cateva ore.
Reactia ei a fost ca vizitele se desfasoara doar la domiciliul minorului!!!
Ce metode am la dispozitie pentru a fi respectata o hotarare finala a instantei?
inca o intrebare, cati ani are copilul si de cand exact nu v-a mai vazut?
Copilul are 7 ani si jumatate. De la 1 an si jumatate m-am despartit de mama copilului. In aceasta perioada am putut sa il vad de cca 10 ori, de 4 ori in ultimul an. Copilul ma cunoaste, ne intelegem ok.
Am avut 2 sejururi prin tribunale:
1. 2011-2012, cand fosta a fost sfatuita de avocat sa sustina ca nu stie unde sunt si sa depuna documentele privind exercitarea excusiv de catre ea a autoritatii partintesti la 2 instante in acelasi timp (domiciliul meu si domiciliul ei). Am fost citat prin presa e.t.c., au fost adusi martori de care nu am auzit... iar cand a obtinut ceea ce dorea, si-a retras documentele si plangerea de la judecatoria unde ma prezentam eu. Asta cred ca este si imoral si ilegal...
2. 2014-2015... in urma refuzului repetat de a mi se permite sa vad copilul, am chemat-o in instanta. Justitia romana a devenit agentie de turism, asa ca am vazut Teleormanul in toata splendoarea lui....desi eu am domiciliul in Bucuresti, fosta la fel...domiciliul minorului a fost stabilit in teleorman. nu-i nimic..dupa aproape un an si 4 drumuri in Teleorman obtin ceea ce era normal, adica un program de vizita... singura problema, de care nu ii pasa nimanui este ca nu mi se comunica adresa copilului (primesc raspuns de forma: acolo casele nu au numar si nu exista strazi), nu mi se da un numar de telefon la care pot vorbi cu copilul (pentru ca am indraznit sa spun "sa va ia dracu, neam de ticalosi!", cand am asteptat 2 ore in fata blocului sa imi vad copilul, ei imi spuneau ca nu este acasa, iar eu il vedeam la geam...).

Apel ati facut? Ca mi se pare greu de pus in executare o astfel de hotarare.
Pe moment, desi aveti tot dreptul sa va luati copilul acasa, incercati sa negociati cu fosta, . Adica sa vedeti copilul intr-un loc unde ea sa vina cu copilul. Ulterior, in functie de cum decurg lucrurile, poate reusiti sa plecati cu copilul si mama sa se retraga din peisaj, asigurand-o ca veti aduce copilul la ora 18. Oricum eu sincer nu inteleg cum ar trebui sa luati copilul din teleorman la ora 10, sa-l duceti acasa la dvs in bucuresti, dupa care sa-l readuceti in teleorman la ora 18. Sa mai inteleaga cineva ce e in mintea unor judecatori cand stabilesc astfel de program.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2016
gi-jane2, moderator
Dacă mama refuza sa va dea copilul puteți merge însoțit de executor.
Căutați un executor sa vedeți dacă va executa hotărârea.
Câtă vreme în hotărâre scrie că aveți dreptul să luați copilul de la domiciliu atunci vă puteți exercita întocmai acest drept. Vă sfătuiesc să-i scrieți un email mamei prin care să o anunțați că veniți să luați copilul conform programului de vizitare. Dacă mama, în mod repetat, nu respectă programul de vizitare, atunci putem vorbi de chestiuni penale. Însă, nu este cazul să ajungeți acolo; vă puteți înțelege, de dragul copilului.

Totuși, având în vedere că nu ați mai văzut copilul de ceva vreme, puteți accepta să-l vizitați la domiciliu sau să-l duceți într-un loc de distracție, la care să poată participa și mama copilului. Ulterior, puteți să solicitați un alt program de vizitare, ținându-se cont de frecvența vizitelor dvs în România.

Eu vă sfătuiesc să solicitați un program de vizitare care să se desfășoare de 4,5 ori pe an (în lunile în care știți că reveniți de obicei în țară), întins pe durata mai multor zile+program pe perioada vacanțelor. De asemenea, puteți să cereți stabilirea comunicării telefonice sau prin internet cu copilul (dacă în acest moment mama se opune unei astfel de comunicări) etc.

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minor andreea998 andreea998 Buna ziua.am un copil de 3 ani cu fostul concubin,in prezent suntem in proces pt custodia copilului,prin ordonanta presedentiala s-a stabilit domiciliul ... (vezi toată discuția)
program de vizita minor, probleme vivian977 vivian977 La procesul de fond instanta solicita sa asculte minorul. La iesire minorul merge in bratele tatalui (domiciliul este la mama), ce fac in aceasta ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor claudiu40 claudiu40 In urma divortului a fost stabilit un program de vizitare minor, o zi pe saptaman si un week-end pe luna. Fosta sotie ii face "program" minorului in asa fel ... (vezi toată discuția)