Buna ziua,
Voi prezenta speta pe scurt:
In urma concubinajului a rezultat un copil. Am obtinut un program de vizita al minorului ( de la 10 la 18, sambata, o data la 2 saptamani). Copilul are domiciliul la mama fostei mele concubine.
De cateva luni sunt in afara tarii. Am anuntat fosta concubina ca revin in tara pentru o saptamana si as dori sa iau copilul cateva ore.
Reactia ei a fost ca vizitele se desfasoara doar la domiciliul minorului!!!
Ce metode am la dispozitie pentru a fi respectata o hotarare finala a instantei?
Buna ziua,
Va multumesc pentru sfat, dar nu mai am rabdarea necesara sa mai trec prin alt proces...
Am trimis deja un e-mail catre mama, dar raspunsul ei este de forma "vizitele se desfasoara la domiciliul copilului, in prezenta mamei mele"...
Am facut chestia asta pana acum...toate intalnirile mele cu copilul s-au desfasurat intr-o camera, eu cu copilul stand pe canapea sau jos, iar in partea cealalta a incaperii stand mama ei=D>
ok, inteleg, trebuie sa ma cunoasca mai bine copilul, dar cine stabileste numarul intalnirilor sub supraveghere!? Si de ce este nevoie de supraveghere!? Nu am cazier, nu am un comportament violent...
Instanta a decis ca pot lua copilul la domiciliul meu. Nu mi se pare normal sa ma umilesc de fiecare data, pentru a putea petrece cateva ore cu copilul.
Toti imi spun sa stau linistit, deoarece acest comportament al fostei are un singur scop-sa genereze o reactie mai ciudata din partea mea...
Voi apela la un executor judecatoresc. Daca se repeta situatia, voi face plangere penala pentru acest comportament. Nu stiu care sunt sansele de reusita, deoarece legislatia din romanica este partinitoare din punctul meu de vedere.
Apelați la un executor. Cu privire la aspectul penal, din câte spuneți, mama în mod repetat încalcă hotărârea instanței, astfel că puteți să-i faceți și o plângere penală.
Puteți, de asemenea, să apelați la Direcția ptr Protecția Copilului și să cereți monitorizarea situației și să vă acorde suportul. Ulterior, raportul DGASPC îl puteți folosi ptr eventuale procese.
Daca aveti in scris raspunsul mamei si mai bine, puteti face plangere penala direct.
De asemenea, cereti la programul de legaturi personale sa se faca cu preluare de la sediul DGASPC. Doamna trebuie sa aduca copilul acolo si functionarii de la protectia Copilului or sa stie sa o trimita la plimbare si sa va lase cu copilul.
Mai bine si mai simplu decat sa speriati si sa traumatizati copilul cu executorii.
De asemenea, daca mergeti sa preluati copilul la programul de vizita si doamna nu il aduce, puteti apela 112 pentru a constata incalcarea legii.
Stimate user,
Din practica, sa nu va asteptati la minuni cu plangerea penala. Pe langa ca se va cerceta ani de zile, la sfarsit nu veti obtine sanctionarea parintelui, ca asa e la noi. Adica muriti cu dreptatea in mana.
Vizitare minor
claudiu40
In urma divortului a fost stabilit un program de vizitare minor, o zi pe saptaman si un week-end pe luna. Fosta sotie ii face "program" minorului in asa fel ... (vezi toată discuția)