avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Conversie credit ipotecar din euro in lei
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Conversie credit ipotecar din euro in lei

Buna ziua,
am un credit ipotecar in euro contractat in anul 2007 de la ING. Pot sa solicit bancii conversia acestuia in RON ? Daca da, la ce curs se face conversia ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:56, 19 Iunie 2016
Dacă conveniți cu banca, se poate face conversia. Conversia ar trebui să se facă la cursul BNR, așa cum se procedează la unele bănci.
Sfatul meu este să întrebați la bancă exact care sunt cheltuielile. Oricum, dacă banca este de acord cu conversia, vi se va propune un contract ce conține toate mențiunile (condiții, curs, dobândă etc), pe care, după ce îl studiați, îl puteți accepta sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare intre persoane fizice. ... Ciuciunghezu Ciuciunghezu Salutare! Speta: contract vanzare cumparare intre persoane fizice. Suma stabilita: 75 mii euro Avans: 1000euro antecontract + 12000euro surse proprii. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o promisiune bilaterala de vanzare in calitate ... Torx Torx Buna ziua, Am o promisiune bilaterala de vanzare in calitate de vanzator in care este stipulat pretul vanzarii \"X\" EUR in echivalent lei la cursul BNR din ... (vezi toată discuția)
Doresc să cumpăr un apartament prin prima casă, însă notarul agreat de dezvoltator pune în contract un curs euro mai mare decât al bnr. ce pot face dacă refuză să-l schimbe? Alexandra312 Alexandra312 Buna ziua! Urmeaza sa achizitionez un apartament prin programul prima casa. In antecontract, pretul imobilului este specificat in EUR, restul sumei ( ... (vezi toată discuția)