avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incadrare personal contractual
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incadrare personal contractual

As dori sa stiu cum se face incadrarea personalului contractual. O sa va dau un ex ca sa intelegeti.
De ex pentru functia de muncitor calificat I, cata vechime in munca ar trebui sa aibe persoana care va ocupa postul? De ex o persoana cu o vechime in munca de 5 ani, ce post de muncitor poate ocupa?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 19 August 2009
Art. 5. - (1) Trecerea in gradatia imediat superioara, precum si stabilirea indemnizatiei de conducere se, fac o data pe an, de regula dupa aprobarea bugetului de stat, la propunerea sefului compartimentului in care lucreaza persoana respectiva, cu aprobarea conducatorului unitatii. Pentru persoanele care ocupa functii de conducere, trecerea in gradatia imediat superioara se face de organul care aproba numirea in aceste functii.@
(2) La trecerea la gradatia imediat superioara se tine seama de calitatile personale, concretizate prin rezultatele obtinute in activitatea profesionala, notate cu calificativul "foarte bun" sau "bun" in anul precedent. Vechimea minima necesara pentru trecerea in gradatia imediat superioara este de 2 ani.@
(3) In mod exceptional, vechimea minima prevazuta de alin. (2) poate fi redusa la 6 luni.@
(4) Angajarea si avansarea in functii, in grade sau trepte profesionale se fac prin concurs, in raport cu competenta profesionala si rezultatele obtinute in activitate, cu respectarea conditiilor prevazute in anexa nr. 12. Incadrarea in urma concursului se face in toate cazurile la gradatia 1, cu exceptia cadrelor didactice, la care incadrarea se face pe transe de vechime. Pentru personalul sanitar reusit la concurs pe aceeasi functie, salariul de baza se poate stabili la nivelul gradatiei avute anterior concursului la functia in care a fost confirmat prin ordin al ministrului. Vechimea minima in grad sau treapta profesionala pentru avansarea in gradul sau treapta imediat superioara este de cel putin 2 ani. Fac exceptie de la aceasta prevedere persoanele incadrate in functiile prevazute in anexele la prezenta hotarare cu salariu de debutant.@
(5) In mod exceptional, pentru cadre de o deosebita valoare, ministrul sau conducatorul institutiei centrale sau locale a administratiei publice, pentru unitatile subordonate, poate aproba nominal prezentarea la concurs pentru avansarea in gradul sau treapta profesionala imediat superioara, fara indeplinirea conditiei de vechime prevazute la alineatul precedent.
In vederea prezentarii la concurs, persoanelor care au absolvit invatamantul superior si au fost incadrate in functii de nivel mediu in domeniul studiilor superioare absolvite li se va lua in calculul vechimii necesare ocuparii functiilor pentru care se cer studii superioare jumatate din vechimea avuta pe functiile de nivel mediu.@
HG 281/1993 actualizata!!
Hg nr.281/1993 se aplica sistemului bugetar si nu celui privat unde nu exista o reglementare de acest gen

p.s.
In trecut pana in anul 1998 cand a fost abrogata exista Legea nr.12 din 21 octombrie 1971 privind încadrarea şi promovarea în muncă a personalului din unităţile socialiste de stat ...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare fara examen dioanna10 dioanna10 Buna seara! Am o intrebare cu privire la promovarea unei persoane din sectorul bugetar. Daca are functia de muncitor calificat IV (personal contractual), ... (vezi toată discuția)
Schimbarea treptei de salarizare rstogan78 rstogan78 - lucrez intr-o directie publica subordonata consiliului local, doresc sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a accede intr-o treapta superioara de ... (vezi toată discuția)
Avansarea profesionala ema2222 ema2222 Sunt angajata pe o functie pe perioada nedeterminata la o institutie de stat ce apartine de consiliul judetean . Am fost avansata in grad profesional in ... (vezi toată discuția)