avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna ziua! Impreuna cu sotul am cumparat un apartament, fara rate. Eu am pus 10 mii iar el restul. El lucreaza cu acte in regula, eu la negru am reusit sa strang niste banuti. La plata apartamentuli banii mei i-am transferat in contul lui si el a facut plata imobilului. Intrebarea mea este daca in caz de divort, eu ca sotie am dreptul la imobil? avand in vedere ca este luat in timpul casatoriei.
Da. Cu siguranta aveti dreptul la imobil.
Exista un drept prezumat de o contributie egala a sotilor la dobandirea bunurilor din timpul casatoriei (comune).

De la acest aspect incep discutiile in cadrul unui proces de partaj: in functie de probele ce se administreaza cota egale, de 50-50 % se pot modifica.

Cei 10 mii de lei pe care spuneti ca i-ati pus dvs. - daca au fost din venituri proprii de dinaintea casatoriei - (nu precizati!) atunci se vor considera ca facand parte dintr-o cota marita pentru dvs. Problema este ca acest lucru trebuie dovedit, daca nu a fost mentionat in mod distinct in contractul de vanzare-cumparare incheiat.
In contractul de vanzare-cumparare suntem trecuti amandoi, nu se precizeasa nimic in legatura cu provenienta banilor. Banii i-am strans atat inainte de casatorie dar si in timpul ei. Eu am chitanta cum am transferat suma de bani in contul sotului (cum ar veni azi, iar a doua zi s-a facut transferul din contul sotului pt apartament). Avem si un copil impreuna.Acum in caz de divort sper ca nu ma trezesc cu valiza intr-o mana si copilul in cealalta :( ramanand lui toata casa. Totusi este luat in timpul casatoriei. Multumesc pentru raspuns
Pastrati bine foaia de depunere si extrasul de cont pentru la o adica, inclusiv orice alte probe ati avea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să închid o parte din creditul la un imobil luat în timpul căsătoriei cu bani din vânzarea unui imobil avut anterior. se împarte această sumă la partaj? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, Am cateva clarificari referitoare la partaj: Dupa casatorie am achizitionat un imobil la care am platit avans din vanzarea unui apartament ... (vezi toată discuția)
Buna seara! daca in timpul casatoriei,unul dintre parteneri incaseaza ... FilipRoxana FilipRoxana Buna seara! Daca in timpul casatoriei,unul dintre parteneri incaseaza o suma de bani (iesire la pensie) si cu aceasta se achizitioneaza un imobil,celalalt ... (vezi toată discuția)
Intrebare sunshine83 sunshine83 Buna dimineatza,amointrebare: Daca in timpul casatoriei 2 soti cumpara un apartament cu 35 mii euro si dupa un an il vand cu 45 mii.Achita creditul de ... (vezi toată discuția)