avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesiune loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesiune loc de veci

tatal meu a decedar acum 4 ani ,in urma lui ,sotia a lui ,a luat foarte multe din asa ,plus masina ,nu am avut pretentie la nimic decat la locul de veci ,deoarece acolo este inmormantat si bunicul meu .Cum as putea sa o determin sa mi-l doneze ? de ce trebuie sa isi insuseasca ceva ce nu este al ei ?Acel loc de veci a fost cumparat de al doilea sot al bunicii mele in anii 70 ,revenindu I la tat adupa moartea bunicii ...se poate face ceva ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 17 Iunie 2016
Sa clarificam lucrurile
Titlul topicului vizeaza institutia concesiunii
Concesiunea= Convenție prin care o persoană (fizică sau juridică) dobândește dreptul de a exploata anumite servicii publice sau anumite bunuri ale statului, în schimbul unor beneficii care revin acestuia din urmă.

Dreptul de concesiune permite beneficiarului sa foloseasca in cazul dv locul de veci care apartine statului anumita perioada contractual asumata de catre parti
Daca este vorba despre loc de inhumare detinut in temeiul unui contract de concesiune ,nu poate fi pusa in discutie calitatea de proprietar dupa cum sustineti prin Acel loc de veci a fost cumparat de al doilea sot al bunicii mele
Daca este vorba despre loc de inhumare pentru care exista titlu de propriate ,acesta va intra in masa succesorala
Daca este loc de inhumare detinut in baza unui contract de concesiune,fiecare administratie de cimitir prin regulament de ordine interioara decide modalitatea de preluare a acestora de catre rude/apartinatori ai titularului contractului de concesiune
@ PAULAStoica


Dupa decesul tatalui , nu s-a dezbatut succesiunea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci- cedare, concesiune, donatie.... alexandru andra alexandru andra Buna ziua Acum 8 ani am inmormantat tatal intr-un loc de veci al unei cunostinte care este mostenitoarea gropii respective. Acum dupa atata timp vreau sa ... (vezi toată discuția)
Cadastru loc de veci stroeromina2005 stroeromina2005 Buna ziua.As dori sa stiu daca trebuie facut cadastru la locul de veci ,sau se poate face in momentul in care se vrea a fi vandut? (vezi toată discuția)
Donație loc de veci Margerita Margerita Buna seara, am următoarea speța: printr-un act de concesiune detin 1 loc de veci la cimitirul Chitila care vreau sa-l donez mătușei mele. Cum se ... (vezi toată discuția)