avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cazuri de incopatibilitate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cazuri de incopatibilitate

Sunt angajat ca personal contractual in administratia publica locala.in data de 5 iunie 2016 am obtinut un mandat de consilier local in localitatea in care lucrez .Intrebarile mele sunt:
-cind trebuie sa imi dau demisia din functia de consilier local,la 15 zile dupa validarea mandatului de consilier s-au inainte de depunerea juramintului.Mentionez ca o sa fiu si propus si pentru functia de viceprimar.
-dupa ce imi dau demisia din functia de consilier local,in cazul in care nu sint ales viceprimar pot sa numesc in locul meu de consilier local un consilier de pe locul 10 din lista de candidaturi.Mentionez ca am obtinut mandate de consilier local primi trei candidati de pe lista de consilieri, iar eu sunt si presedinte de organizatie al partidului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:09, 19 Iunie 2016
1. Starea de incompatibilitate intervine numai după validarea mandatului.

2. art.91 din Legea 161/2003
...
(3) Alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie. Alesul local care devine incompatibil prin aplicarea prevederilor prezentei secţiuni este obligat să demisioneze din una dintre funcţiile incompatibile în cel mult 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi.

(4) În situaţia în care alesul local aflat în stare de incompatibilitate nu renunţă la una dintre cele două funcţii incompatibile în termenul prevăzut la alin. (3), prefectul va emite un ordin prin care constată încetarea de drept a mandatului de ales local la data împlinirii termenului de 15 zile sau, după caz, 60 de zile, la propunerea secretarului unităţii administrativ-teritoriale. Orice persoană poate sesiza secretarul unităţii administrativ-teritoriale.

(5) Ordinul emis de prefect potrivit alin. (4) poate fi atacat la instanţa de contencios administrativ competentă.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitatea alesilor locali enached enached Referitor la incompatibilitatea primarilor sau consilierilor locali, care fac sau au facut parte din consiliile de administratie ale RAJA, ANI a declarat ... (vezi toată discuția)
Consecintele conflictului de interese, si cine il poate stopa? baza baza daca un viceprimar de primarie este in conflict de interese, cu managerul tehnic al grupului de actiune local, care ar fi consecintele si cum se poate seziza ... (vezi toată discuția)
Incompatibilibate consilier local drbiaf drbiaf buna seara! va rog sa ma lamuriti daca in situatia data, si anume, un consilier llocal care este administratorul unui srl, si acest srl are contract de ... (vezi toată discuția)