Un sfat, va rog. Ce fel de act ar trebui sa faca tatal meu in favoarea mamei mele, ca sa aibe ea drept total asupra bunurilor comune? Tatal meu e bolnav, iar mama in cazul decesului tatalui meu, ar vrea sa vanda casa si sa se mute mai aproape de mine si de sora mea. Dar sa teme ca fratele meu ar avea pretentii sau nu ar fi de acord.
1. De ce fel de boala sufera tatal dvs?
2. Pe fratele dvs nu l poate dezmosteni total.
3. Nu stabileste nimeni oridnea inmormantarilor.
4. testamentul iși produce efectele la decesul testatorului oricare ar fi el.
5. daca mama dvs sa zicem supravietuieste tatalui dvs, iar acesta o instituie legatar cu titlu universal, fratele dvs tot va avea dreptul la rezerva succesorala.
Interventie moderator
Pentru ceilalalti doi useri, participanti la aceasta discutie, ii rog sa aibe un ton respectuos si sa nu uite ca scopul acestui forum este sa ajutam userii care au anumite probleme de ordin juridic, economic...si nu sa avem orgolii personale.
Multumesc pentru intelegere.
Legatarul universal
Radu Paul
Bunica mea a fost numita legatar universal prin testamentul facut de mama ei care a murit . In acest testament se specifica faptul ca exista 3 descendenti , si ... (vezi toată discuția)
Testament
inimadistrusa
Buna seara!
As dori sa stiu daca un testament facut de mine doar in favoarea copiilor poate fi atacat de sotul meu, avand in vedere ca dupa o anumita ... (vezi toată discuția)