avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de vacanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de vacanta

Aș vrea și eu să primesc tichete de vacanta de la angajatorul meu ce trebuie să fac. Este el obligat să îmi dea, și în ce condiții?
In ce sector lucrati, bugetar sau privat?
~ Conținut șters la cerere ~
Dreptul de a primi tichete de vacanta trebuie prevazut in contractul individual de munca/ contractul colectiv de munca .
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2016
Themis7, utilizator
In sectorul bugetar nu se acorda vouchere de vacanta ... vedeti OUG 57/2015 :

art.10
...
(4) În bugetele pe anul 2016 ale instituţiilor şi autorităţilor publice prevăzute la alin. (1) nu se prevăd sume pentru acordarea de tichete-cadou, prime de vacanţă şi vouchere de vacanţă personalului din cadrul acestora.
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Exista si o exceptie de la regula generala si anume salariatii din sistemul public de sanatate ,care teoretic ar putea primi aceste tichete ,pt ca acestia sunt platiti din venituri proprii,obtinute in urma incheierii de contracte cu casele de asigurari pt furnizarea de servicii medicale . De altfel exceptia opereaza in cazul tichetelor de masa,pe care acesti angajati le primesc.Am spus teoretic pt ca tine doar de fondurile disponibile ale fiecarei unitati si de faptul daca aceste sume au fost/nu au fost alocate in bugetele de venituri si cheltuieli pe acest an

Alte discuții în legătură

Cum trebuie procedat ca si salariatii institutiei noastre sa beneficieze de aceste tichete de masa ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Toti salariatii din cadrul institutiei publice in care lucrez vor sa beneficieze de bonuri de masa. Institutia publica are angajati doar ... (vezi toată discuția)
Prima de concediu dancucasiana dancucasiana As avea o nelamurire cu noua lege cu primele de concediu,sotul meu lucreaza la apa-canal,adica la stat,ar beneficia de vocherul de vacanta,adica sunt obligati ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanta ioana2122 ioana2122 Buna dimineata, intrebarea mea este urmatoarea: se acorda sau nu vouchere de vacanta pe anul 2016? Este obligatorie acordarea voucherelor de vacanta? Este ... (vezi toată discuția)