avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de vacanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de vacanta

Aș vrea și eu să primesc tichete de vacanta de la angajatorul meu ce trebuie să fac. Este el obligat să îmi dea, și în ce condiții?
Nici in situatia expusa de dvs nu putem vorbi despre obligativitatea acordarii.
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am invocat o exceptie de la regula generala pe care ati precizat-o :"in sectorul bugetar nu se acorda vouchere de vacanta ... vedeti OUG 57/2015 ", dar totodata am precizat "teoretic"si am explicat care este conditia ca acestea sa se acorde... din moment ce exista o conditie si aceasta e reprezentata de existenta unor sume cu aceasta destinatie ,prevazute intr-un BVC,se deduce ca nu e obligatoriu ca aceste tichete sa fie si acordate,doar ca legea iti permite sa le acorzi acestor categorii de angajati ,prin exceptie !
Textul de lege invocat de mine nu prevede nicio exceptie ...
Exista exceptie,la art10al(3)din OUG 57/2015: la care ma refeream:

.......
"3) În anul 2016, instituţiile şi autorităţile publice prevăzute la alin. (1), cu excepţia instituţiilor finanţate integral din venituri proprii şi unităţilor prevăzute la art. 100 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările ulterioare, nu acordă tichete de masă personalului din cadrul acestora."

Angajatii spitalelor publice aflate in contract cu casele de sanatate se incadreaza la aceasta exceptie!(ele obtin venituri proprii din prestarea serviciilor medicale contactate cu casele de sanatate)si primesc tichete de masa chiar daca restul angajatilor platiti din fd publice nu le primesc
Anul acesta in BVCul spitalului nu sunt insa incluse sume cu destinatia de tichete de vacanta .
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie procedat ca si salariatii institutiei noastre sa beneficieze de aceste tichete de masa ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Toti salariatii din cadrul institutiei publice in care lucrez vor sa beneficieze de bonuri de masa. Institutia publica are angajati doar ... (vezi toată discuția)
Prima de concediu dancucasiana dancucasiana As avea o nelamurire cu noua lege cu primele de concediu,sotul meu lucreaza la apa-canal,adica la stat,ar beneficia de vocherul de vacanta,adica sunt obligati ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanta ioana2122 ioana2122 Buna dimineata, intrebarea mea este urmatoarea: se acorda sau nu vouchere de vacanta pe anul 2016? Este obligatorie acordarea voucherelor de vacanta? Este ... (vezi toată discuția)