avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere suspendat 90 de zile cu dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere suspendat 90 de zile cu dosar penal

Am facut un accident la data de 01.06.2016 la Tg. Mures (nu am vazut semnul cedeaza si am intrat in intersectie, si din stanga a intrat in masina mea o alta masina) si am ramas cu permis suspendat la 90 de zile si cu un dosar penal ( art 196 al 2 si 3 ) pentru ca un baiat a fost duse in spital ca a speriat si a plans..dar in spital rezultatul a fost ca nu are nic-o probleme in urma accidentului.

Intrebarea mea este ca..in cazul asta ca am si un dosar penal deschis ( care cred ca va fi anulat , pentru ca ceilalti nu au nici-o pretentii + nu a fost raniti in accident).. Asta 90 de zile , se poate reduce la 30 de zile daca fac un examen 15/13 ?
Am avut o dovada pentru 15 de zile care a expirat deja la 15.06.2016..
In cazul daca pot sa fac un examen si poate sa fie redus asta 90 de zile, cand pot sa am permis ijn cel mai scurt timp ?
Cel mai recent răspuns: Catalinrdv , utilizator 00:07, 18 Martie 2018
Mergeti la procuror si solicitati prelungirea dreptului de circulaţie. Pana nu se dispune o solutie in dosarul penal, va trebui sa mergeti sa va prelungiti dreptul de circulatie din 30 in 30 de zile.
Da, dar pentru mine trebuie permisul ca sa pot sa conduc si in strainatate...Stiu ca pot sa prelungesc dovada, dar vreau sa trece zilele de suspendare mai repede, si nu am cerut prelungirea dovadei si deja e expirate. Partea ce nu inteleg ca cunosc cazuri unde a fost pus si plangere , a fost facut si dosar penal, si permisul a fost suspendat la 90 de zile si omu a mers si a facut un examen si a primit inapoi permisul dupa 30 de zile. La mine avem si intelegere de la Notar ca ei nu au nicio pretentii, + ca de la spital rezultatul e ca nu avem nicio victima...si asa cand am vorbit cu polotistu de la Tg. Mures mi-a zis ca pot sa fac cerere cat vreau eu , ca nu o sa am permis pana nu vine solutie de la parchet...care poate sa dureaza si o jumat de an...Acuma nu stiu ce sa fac..dupa accident nici nu a cerut test de sange...
Ce v-a spus politistul, v-am spus si eu dupa cum vedeti, asta este procedura.
Sunt in aceasi situatie ,am avut un accident nu am acordat prioritate de dreapta unui motociclist in intersectie am fost neatent , am avut dovada 15 zile ,partea vatamata nu a avut zile de spitalizare dar odata venita salvarea a fost deschis dosar penal motociclistul a dat declaratie la politie ca nu are pretenti si ca ne-am inpacat si nu va mai face vreodata plangere .Am primit o dovada de circulatie 15 zile, dupa 15 zile am fost la procuror si am facut cerere pentru prelungirea dovezi 30 de zile si tot asa am prelungito aproape un an de zile ,dupa care am primit de la procuratura o instintare ca dosarul meu a fost clasat. Am fost la politie cu acea instintare si am depuso inpreuna cu o copie C.I. la ghiseul permise , revenind in doua zile sa vad ce a hotarat D comandant in functie de greseala pe care am facuto in trafic / 90 de zile de suspendare fara drept de a da examen dupa 30 de zile.
Pe perioada cand aveam dovada am intrebat la politie daca pot primi permisul ca urma sa plec din tara si aveam si bilete de avion rezervate ,raspunsul celor de la ghiseu a fost ca pana la solutionarea dosarului nu pot primi permisul.
Chiar daca dosarul a fost clasat ,politia tot trebuie sa dea o sanctiune soferului care este vinovat in cazul meu 90 de zile de suspendare fara drept de a da examen dupa 30 de zile.
Au trecut 2 luni mai am o luna si o sa recapat permisul ,Am sa fiu mai atent.

multumesc pentru informare ! deci...cum am inteles..dupa de vine solutie de la parchet, pot sa primesc o suspendare de 90 de zile, dar in cazul daca nu am prelungit dovada 90 de zile inainte, se calculeaza in sanctiune (90 de zile) ala , care o sa vine..
Acuma mai am o intrebare..pot sa prelungesc dovada daca e deja expirata ala de 15 zile ?

Alte discuții în legătură

Redobandire permis de conducere luat in urma unui accident rutier - sofer incepator cosminrg cosminrg Buna ziua, In urma cu doua luni nu am accordat prioritate de trecere si am provocat un accident rutier soldat cu daune materiale(cele doua autoturisme ... (vezi toată discuția)
Prelungire dovada circulatie-vatamare corporala usoara (fara spitalizare)? magdacristea magdacristea Buna ziua, As dori sa stiu cum se procedeaza in situatia unui accident intre un autourism si o motocicleta care s-a intamplat in urmatoarele conditii: pe o ... (vezi toată discuția)
Suspendare 90 zile daniel123456 daniel123456 Buna ziua. Am fost oprit aseara plecand de la un chef am baut 4 sau 5 pahare de vin si m au oprit politai si a iesi 0.14 si prin urmare am primit fara drept de ... (vezi toată discuția)