avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere suspendat 90 de zile cu dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere suspendat 90 de zile cu dosar penal

Am facut un accident la data de 01.06.2016 la Tg. Mures (nu am vazut semnul cedeaza si am intrat in intersectie, si din stanga a intrat in masina mea o alta masina) si am ramas cu permis suspendat la 90 de zile si cu un dosar penal ( art 196 al 2 si 3 ) pentru ca un baiat a fost duse in spital ca a speriat si a plans..dar in spital rezultatul a fost ca nu are nic-o probleme in urma accidentului.

Intrebarea mea este ca..in cazul asta ca am si un dosar penal deschis ( care cred ca va fi anulat , pentru ca ceilalti nu au nici-o pretentii + nu a fost raniti in accident).. Asta 90 de zile , se poate reduce la 30 de zile daca fac un examen 15/13 ?
Am avut o dovada pentru 15 de zile care a expirat deja la 15.06.2016..
In cazul daca pot sa fac un examen si poate sa fie redus asta 90 de zile, cand pot sa am permis ijn cel mai scurt timp ?
Cel mai recent răspuns: Catalinrdv , utilizator 00:07, 18 Martie 2018
ati primit amenda? (puncte-bani?) daca da, cat a fost ?
Acum ceva timp am fost implicat intr-un accident ce s-a soldat cu vatamare corporala. Eu am fost scos vinovat de politie (aici sunt multe de spus, dar momentan sa facem abstractie de ele). Procurorul a dispus clasarea cazului. am fost la politie(udriste) si mi s-a spus ca am permisul suspendat 90 de zile fara posibilitatea redobandirii permisului in 30 de zile dupa sustinerea si promovarea testului 13/15.

Legea spune ca nu se reduce in cazul in care pedeapsa a fost majorata conform codului rutier.
Aceasta majorare intervine in cazul nepromovarii testului sau daca nu te prezinti sa predai permisul in termen de 5 zile de la instiintare din cate am inteles din lege, la mine nu este cazul, permisul fiind la politie din ziua accidentului si dovada inlocuitoare mi-a expirat fix in ziua in care am primit decizia parchetului.

De asemenea, nu am primit nici un proces verbal de la politie, doar dovada inlocuitoare a permisului. Ce pot face in aceasta situatie ?? Pot da examen sa imi reduca la 30 de zile ? Ca au trecut 2 saptamani de la suspendare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis de conducere luat in urma unui accident rutier - sofer incepator cosminrg cosminrg Buna ziua, In urma cu doua luni nu am accordat prioritate de trecere si am provocat un accident rutier soldat cu daune materiale(cele doua autoturisme ... (vezi toată discuția)
Prelungire dovada circulatie-vatamare corporala usoara (fara spitalizare)? magdacristea magdacristea Buna ziua, As dori sa stiu cum se procedeaza in situatia unui accident intre un autourism si o motocicleta care s-a intamplat in urmatoarele conditii: pe o ... (vezi toată discuția)
Suspendare 90 zile daniel123456 daniel123456 Buna ziua. Am fost oprit aseara plecand de la un chef am baut 4 sau 5 pahare de vin si m au oprit politai si a iesi 0.14 si prin urmare am primit fara drept de ... (vezi toată discuția)