avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inlocuire sanctiune amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inlocuire sanctiune amenda

daca intr-o plangere am solicitat inlocuirea amenzii (ce a fost aplicata in cuantumul maxim prevazut de lege) cu sanctiunea avertismentului, instanta in virtutea rolului activ poate dispune respingerea acestei cereri si aplicarea unei amenzi in cuantumul minim prevazut de lege?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:18, 20 Iunie 2016
Instanta nu poate judeca decat capetele de cerere adresate de catre cel care a formulat plangerea contraventionala
Dacă instanța va considera că fapta nu are un pericol social deosebit, se va pronunța în sensul înlocuirii sancțiunii amenzii cu sancțiunea avertisment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere LauraDorel LauraDorel Am contestat un proces verbal in instanta, proces verbal prin care, pentru contraventia prevazuta de art 41, alin 1 din OUG 195/2002 (vehiculele trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Mustrare sau amenda administrativa ana64 ana64 buna ziua, am o neclaritate vis-a-vis de inlocuirea raspunderii penale. pentru un caz de furt calificat in care prejudiciul a fost recuperat integral ... (vezi toată discuția)
Am cerut inlocuirea sanctiunii amenzii cu avertisment la judecarea pe fond, cum sa ma apar in recurs? glo glo am avut o plingere contraventionala, la judecarea fondului am cerut si inlocuirea amenzii cu avertisment intrucit eram la prima abatere. Partea adversa a ... (vezi toată discuția)