avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Corelatie studii - post ocupat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Corelatie studii - post ocupat

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca in legislatie exista prevederi exprese care sa oblige angajatorul sa incadreze personalul in functie de studiile absolvite. Va intreb deoarece firma la care lucrez a vrut sa angajeze o persoana (care terminase un liceu teoretic) pe postul de Reprezentant tehnic comercial pentru care COR prevede studii medii sau postliceale, iar cei de la ITM nu au vrut sa il inregistreze pe motivul ca respectivul ar trebui sa aiba studii tehnice.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:41, 18 August 2009
1. In acest caz ITM a facut exces de zel, si-a depasit competentele. Nu are asa atributie in lege!
2. Angajatorul poarta intreaga raspundere pentru angajarea unui salariat si nu ITM.
3. Niciodata un angajator nu va angaja un inginer pe un post de medic. Dar ca reprezentant tehnic comercial poate angaja un salariat fara studii tehnice. Acesta nu va repara utilajul pentru ca nu stie dar stie sa-l prezinte si sa-l vanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calificare si incadrare pe post george_x george_x cineva a pus o intrebare asemanatoare, dar raspunsul n-a fost foarte clar. 1) sa spunem ca eu vreau sa angajez pe cineva pe un post diferit de calificarea ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in cor si nivelul de studii Roxi2012 Roxi2012 Buna ziua, am si eu o nelamurire si pana acum nu am reusit sa gasesc pe nimeni sa ma ajute cu un raspuns. De curand, in cadrul firmei unde lucrez s-au facut ... (vezi toată discuția)
Salariu in functie de studii doryana28 doryana28 Buna ziua, Eu am studii postuniversitare, finalizate in 2008, dar in CIM nu este specificat acest lucru. M-i s-a spus de catre contabila ca nu e nevoie sa ... (vezi toată discuția)