avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Recuperare avans pentru un curs de perfectionare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Recuperare avans pentru un curs de perfectionare

Buna ziua,

Acum 2-3 saptamani sotia mea a achitat un avans de 1000 de lei (din total 3000 lei) pentru un curs de make-up care trebuia sa inceapa pe 15 iunie si sa se desfasoare timp de 6 saptamani, in fiecare zi de luni pana vineri. Inceperea cursului a fost decalata pana pe 28 iunie, iar desfasurarea lui va avea loc o zi da una nu. Sotia mea nu poate participa in aceste conditii datorita decalarii datei de inceput a cursului. Si nici nu mi se pare normal ca dintr-un curs de 6 saptamani zi de zi, sa il transformi intr-un curs de 6 saptamani o zi da, una nu, in conditiile in care se fac tot 4 ore pe zi. Practic au injumatatit durata efectiva a cursului.

Problema e ca firma respectiva refuza sa ne returneze avansul, pe motiv ca le-am tinut locul ocupat. Cand sotia a achitat avansul, a primit de la ei o chitanta pentru suma de 1000 de lei, reprezentand "avans curs machior". In conditiile in care nu avem nici un contract semnat cu ei, in ce masura putem recupera avansul?
Cel mai recent răspuns: ionutvd , utilizator 16:46, 21 Iunie 2016
M-as putea lega de faptul ca mi-au emis chitanta pentru avans si nu bon fiscal conform OG 47/2007: pentru orice tip de avans ar trebui folosita casa de marcat si emis bon fiscal, in incercarea de a ii convinge sa imi dea banii inapoi?
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2016
ionutvd, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat lianacarmen lianacarmen Va multumesc pentru raspuns Dar tot nu sunt lamurita Bonul fiscal nu trebuie emis tot in data facturarii? Factura este de o valoare de pana la 5000 ... (vezi toată discuția)
Incasari plati ContSters53045 ContSters53045 Buna ziua, De foarte putin timp lucrez la o firma care are productie si experienta mea in contabilitate primara e limitata asa ca asi fi foarte recunoscatoare ... (vezi toată discuția)
Se emite bon fiscal pt o comanda de produs care nu e pe stoc bianca23 bianca23 Buna ziua, Va multumesc anticipat pt amabilitatea de a-mi clarifica nelamurirea in ceea ce priveste urmatoare problema: am fost la un magazin de ... (vezi toată discuția)