avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Se emite bon fiscal pt o comanda de produs care nu e ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Se emite bon fiscal pt o comanda de produs care nu e pe stoc

Buna ziua,
Va multumesc anticipat pt amabilitatea de a-mi clarifica nelamurirea in ceea ce priveste urmatoare problema: am fost la un magazin de gresie/faianta si vreau sa comand un tip de gresie care nu este pe stoc ci se comanda din Spania, platind banii toti ca avans.Angajatul de la magazin a zis ca nu imi da decat o hartie de comanda si nu imi face bon fiscal pentru banii dati. Nu e normal ca pentru orice ban platit in magazin sa se faca bon fiscal?
V-as ruga sa-mi indicati si ceva lege/articol pentru a ma documenta.
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 19:39, 31 August 2009
In mod normal pentru acel avans se intocmeste o factura+chitanta.In momentul cand faceti plata la sosirea facturii se intocmeste o alta factura de storno avans si rest de plata cu chitanta aferenta pentru restul de bani platiti.
Daca folosesc casa de marcat sunt obligati sa va elibereze factura de avans si bon fiscal.Probabil ca nu au setat casa de marcat corespunzator.
Noi am mai facut o comanda cu 3 zile in urma,si atunci ne-au facut bon fiscal pe care au precizat marfa neridicata.Acum, era "alt director" si a spus ca nu fac bon fiscal pentru banii care ii achitam ca avans(noi vrem sa achitam totul) ca nu au voie sa faca bon pentru o marfa care nu e pe stoc si ca acel coleg care a fost cu 3 zile in urma a gresit.
Pot folosi ca temei legal OG 47/2007 care abroga punctul s din articolul 2 al Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale ?
Punctul s din articolul 2 este clarificat prin Art 16 din Hotararea Guvernului nr. 479 / 2003: intra sub incidenta prevederilor art. 2 lit. s) din ordonanta de urgenta bunurile livrate si serviciile prestate in baza unor contracte in care se prevede ca plata se face in rate, la termen sau sub forma de avansuri.Prin avansuri se intelege incasarea valorii bunurilor inainte de livrarea acestora.
Cred ca am urmarit bine temeiul legal,nu?

Precizez ca marfa o cumparam ca persoane fizice(nu pfa ,nu srl)
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
bianca23, utilizator
Indiferent ca sunteti persoana fizica, PFA, II, SC, pentru plata unui avans pentru bunuri materiale sau servicii, furnizorul, este obligat sa va elibereze chitanta sau bon fiscal. (chitanta poate fi inlocuita de bonul fiscal).
In cazul in care furnizorul dvs. are doar un soft de stocuri, nu va poate elibera bon fiscal, dar obligatoriu chitanta si in cazul dvs. factura de avans, daca o solicitati.
S-ar parea ca nici unul din cei doi angajati nu au cunostinte minime de contabilitate primara.
OUG nr. 28/1999 , privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, a fost modificata dupa emitere de:
O.G. nr. 28/2006
O.U.G. nr. 12/2006
O.G. nr. 47/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal in loc de chitanta ? evelyn26krell evelyn26krell Buna ziua, Am inceput o afacere ,,shop online\'\' ,pana acum eram ferm convinsa ca persoanelor fizice care imi comanda marfa (din orasul meu sau din ... (vezi toată discuția)
Avansuri incasate de la clienti office retyezat office retyezat Societatea noastra are un punct de lucru - fabrica de produse finite din lemn masiv intr-o locatie din alt judet. In acelasi timp societatea are un punct de ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta? stanceni stanceni Buna seara! Am si eu o intrebare...ca si firma care vine bunuri catre pesoane fizice am achizitionat o casa de marcat. Problema care o ridica serviciul de ... (vezi toată discuția)