Am mostenit o casa cu teren inntr-un sat si acum vreau sa vand. Am dus actele la notar dar m-am lovit de o problema. Terenul total are suprafata de 3000 m2. Terenul aferent casei e trecut cu top 233 si are 1400 m2 (teren de sub casa si gradina), iar celalalt teren care se afla tocmai la marginea satului si are suprafata de 1600 m2 e trecut cu top 234. Eu vreau sa vand doar terenul care apartine casei (top 233). Notara mi-a spus ca va trebui sa fac dezmembrarea ca sa pot face asta dar cumparatorul e nevoit sa plece. O alta solutie ar fi sa ne faca pe amandoi cota parte dar in felul acesta eu nu voi putea sa fac dezmembrarea fara acordul lui.
Nu exista o clauza pe care o pot introduce in contract sa pot face eu singur dezmembrarea? sau o alta solutie?
Va multumesc anticipat.
Deci daca eu vreau sa fac dezmembrarea cel ce detine procura va fi obligat sa se prezinte? Sau eventual daca procura poate fi facuta pe cineva cunoscut mie?
Persoana careia ii vand nu pare de incredere, e posibil ca daca nu e de acord sa nu pot face dezmembrarea? si sa nu mai pot vinde terenul celalalt?
Stimate user, cumparatorul da procura numai de cumparare a terenului dezmembrat. Ce legatura are cu dezmembrarea? Faceti dezmembrarea dvs singur in calitate de proprietar, apoi cu mandatarul cumparatorului incheiati contractul de vanzare cumparare pe lotul dezmembrat .
Vanzare teren
SechelAdrian
Vreau sa cumpar doua terenuri pe care sa le alipesc ulterior dar problema e ca unu din terenuri are cadastru iar celalalt face parte dintr-un teren mai ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren
Justitiarul711
Suntem 4 frati.Am mostenit de la parinti 4 ha de teren arabil. In certificatul de mostenitor , notarul nu a facut referire la faptul ca fiecare primeste1 ha de ... (vezi toată discuția)