avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
LIVE, ACUM (498 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren

Vreau sa cumpar doua terenuri pe care sa le alipesc ulterior dar problema e ca unu din terenuri are cadastru iar celalalt face parte dintr-un teren mai mare.Pot se le alipesc daca la terenul fara cadastru se face vanzarea fara dezmembrare?Proprietarul terenului mai mare a spus ca a vorbit el cu notarul si poate sami vanda fara dezmembrare si fara urbanism si ca eu pot sa le alipesc fara nicio problema,dar nu prea cred.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 23:57, 22 Decembrie 2012
Nu se poate incheia un act privind transferul dreptului de proprietate fara individualizarea terenului in mod clar,
Multumesc pentru raspuns si sarbatori fericite!
Pana nu faceti dezmembrarea acelui lot din terenul mare pentru ca mai apoi sa l alipiti cu celalalt teren nu puteti. puteti sa cumparati o cota parte ideala din terenul cel mare atat si terenul celalalt pe intreg , ramanand in coproprietate /indiviziune pe terenul cu o suprafata mai mare si unic proprietar pe celalalt. Insa in situatia asta nu se pot alipi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum acces, coproprietate wrunning wrunning Buna ziua! In vederea lotizarii utlerioare a unui teren, atat eu cat si vecinul lateral, interesat de acelasi lucru, am dori obtinerea unui drum de acces, cu ... (vezi toată discuția)
Reparcelare teren ContSters228970 ContSters228970 Suntem un grup de persoane fizice care avem parcele de teren lungi si inguste (terenurile sunt unul langa altul) si vrem sa le facem mai scurte si mai late. ... (vezi toată discuția)
Abuz - teren in indiviziune babysee babysee Buna ziua, situatia cu care ma confrunt este urmatoarea: a existat un lot in suprafata de aprox. 3000 mp; in 1998 am cumparat din acest lot suprafata de ... (vezi toată discuția)