avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actionar minoritar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actionar minoritar

Buna ziua,
Lucrez la o firma la care actionarii sunt lucratorii si este de tip inchis. Firma are si un pui, la care este actionar cu aproximativ 51% si restul sunt actionari cu cate o actiune cei care au dorit sa cumpere din firma mama, sa zic asa.
Acum la adera de seama anuala s-a cerut, pt a vedea cum sunt cheltuiti banii firmei mici, avande in vedere ca directorii de la firma mama sunt cam toti pe acolo si cu juridicul, numarul de salariati si salariul mediu la pui.
Din capul locului ni s-a spus ca nu se poate calcula salariul mediu pe firma pt ca unii sunt cu cate 2 ore sau mai mul si altii cu 100%. Si deci nu am primit acest raspuns, avand in vedere ca se pare ca sunt niste scurgeri de bani.
Intrebare:
Actionarii minoritari au dreptul sa ceara salariul minim?
Cum se poate calcula acesta?

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate acordat mamei pentru nasterea fiecarui copil neva neva Buna ziua, intrebarea mea e in legatura cu salariul mediu pe unitate acordat mamei pentru nasterea fiecarui copil (Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel ... (vezi toată discuția)
Acordare prima de nastere de la angajator ioanalapuste ioanalapuste Buna ziua, Am solicitat acordarea primei de nastere de la angajator conform cu art.51 lit c) din contractul colectiv de munca. Mi s-a comunicat ca voi ... (vezi toată discuția)
Srl - asociat minoritar: capital social, majorare capital social, divizare askator askator Societate comerciala: Istoric: 1. Infiintare: Societatea se infiinteaza ca S.A. prin divizare dintr-un S.A. mai mare (fost de stat). Cu ocazia divizarii ... (vezi toată discuția)