avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Contract colaborare nerezident
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Contract colaborare nerezident

Buna ziua,
ma poate ajuta si pe mine cineva cu o lamurire, va rog! Mi-ar fi de ajutor.

Vreau sa inchei un contract de prestari servicii cu un traducator nerezident care nu este inregistrat fiscal.

In conditiile in care aceste contracte incheiate in baza Codului Civil au fost reclasificate in Venituri din alte surse care presupune activitati ocazionale, iar colaborarea mea cu el va fi mai mult decat ocazionala, pot incheia acest contract?
In Codul fiscal, la Impoz pe venit nerezid acest gen de servicii nici nu mai apare ca fiind impozabil in Romania. Cu toate astea, impozitul se va plati.
Intrebarea este daca ar fi legal?

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare cu persoana fizica Vlad_Blaj Vlad_Blaj Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. Vreau sa inchei un contract cu diferite persoane fizice care sa promoveze si vanda produsele si serviciile ... (vezi toată discuția)
Traducator ocazional fara pfa si nerezident miaow miaow Buna ziua, Sunt rezidenta in Italia si colaborez ocazional (2-3 contracte pe an) cu edituri din Romania pt. traducere de carti. Inchei contract de colaborare ... (vezi toată discuția)
Angajare fara cim a unei pers fizice neautorizate...??? Alex N Alex N Buna ziua, Se poate angaja la o societate comercial o persoana fizica neautorizata fara semnarea CIM sau alte contracte care sa presupuna o activitate ... (vezi toată discuția)