avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Timbru mediu auto mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Timbru mediu auto mostenit

Buna ziua. Avem o dilema in ceea ce priveste o masina mostenita. In anul 2011 tatal meu a decedat, in 2013, inainte sa treaca doi ani de la deces s-a facut succesiunea. Am renuntat la partea mea si mama a devenit proprietar, am trecut-o pe numele ei la fisc, dar nu am facut transcrierea la politie. La politie mi s-a spus acum ca nu pot s-o inmatriculez pe numele mamei decat daca platesc timbru de mediu, dar eu stiam ca nu se plateste daca mostenirea a intervenit pana la implinirea a doi ani de la deces. (art 8 OUG nr. 9/2013). Daca n-am facut transcrierea tot atunci cand am rezolvat la notar si la impozit, se considera ca n-am dobandit masina in timp util ca sa nu platim timbrul?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Taxa auto timbru de mediu Geom1 Geom1 Buna ziua, Vreau sa cumpar (transfer) masina de pe numele fetei mele pe numele meu. Masina a fost inmatriculata in 2006 de o firma de leasing si in 2009 pe ... (vezi toată discuția)
Plata timbru de mediu - masina mostenita ercar ercar Buna ziua, Am o nelamurire legata de inmatricularea autoturismului. In 2011 am cumparat o masina pe care am inmatriculat-o pe numele mamei. La vremea ... (vezi toată discuția)
Completare cerere de restituire taxa auto elina20099 elina20099 Buna ziua. Conform certificat de mostenitor , am mostenit un autoturism ,in urma decesului tatalui meu. Am gasit cerere model, catre Administratia Finantelor ... (vezi toată discuția)