avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... franciza
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

franciza

Buna ziua,
as dori un raspuns in situatia urmatoare.Daca vreau sa fac o afacere dupa o idee expusa pe internet dar care este in franciza si pastrez formatul(disigner), modul de expunere al produsului( este un panou cu informatii publicitare de ex) dar ii dau alta denumire decat cea cu franciza se poate ? Sau pot sa folosesc ideea dar sa schimb bineinteles numele si cat mai multe( format, mod de expunere etc.
mentionez ca am codul caen pt a face acest tip de afacere.
multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: alicia_8877 , utilizator 14:44, 17 August 2009
Cred ca urmatoarele va sunt de folos:
(franchising) reprezinta un contract prin care proprietarul unei afaceri (franchisor) cedeaza cumparatorului (franchiser/franchisee), dreptul de folosinta al numelui firmei, al marcii, de comercializare a unor bunuri/servicii care sunt deja prezente pe piata si inregistreaza succes.
Franciza cuprinde un pachet complex de servicii cu care vanzatorul vine in sprijinul cumparatorului pentru dezvoltarea afacerii. Pachetul poate cuprinde, in functie de specificul activitatii, know-how, conceptul de afaceri, instruirea personalului, aranjarea magazinului/localului, utilarea/mobilarea lui, aprovizionare, plan de investitii, reclama, consultanta.
Franchiserul beneficiaza de renumele firmei care si-a dovedit, in timp, viabilitatea pe piata. El trebuie sa respecte standardele de calitate ale firmei, ajutat de cunostintele si experienta franchisorului. In schimbul acestor informatii plateste o taxa de intrare in afacere, o taxa periodica si o taxa de publicitate (ambele reprezinta cateva procente din cifra de afaceri). Calitatea serviciilor este in permanenta controlata de franchisor, sisitemul fiind organizat pe verticala
Franchisorul are obligatia de a-l instrui pe franchiser in construirea afacerii.
multumesc pt raspuns.Dar eu vreau sa iau doar ideea, know howul se vede de la o posta ( este vorba despre un panou publicitar nu e ceva sofisticat ) si oricine poate face fara franciza doar sa schimbe denumirea cred eu.Este ca si cum e aceeasi bere dar are alta denumire .
Deci nu stiu cum sa fac francizele costa enorm

~ final discuție ~