avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dovada asigurat CASS pentru femei gravide care nu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dovada asigurat CASS pentru femei gravide care nu realizează venituri

Bună ziua,
Dna dr. de familie m-a informat ca femeile gravide sunt asigurate în sistemul public de asigurări de sanatate, chiar și în cazul nerealizării de venituri.
Doresc sa aflu cum se face dovada de asigurat, cerută de maternitatea unde voi naște.
Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: miha_r , utilizator 13:23, 28 Iunie 2016
E foarte bine ca acum știu și acest lucru.

Va mai rog sa îmi spuneți când puteți, pentru perioada cât am fost coasigurata (soțul era salariat, acum nici el nu mai este), ce anume trebuie dus ca dovada?
Dar pentru perioada cât am plătit contribuția, CAS dar nu aveam venituri? În acest caz pot prezenta chitanțele de la Fisc? Știu ca le prezentam lunar chitantele pentru a fi introduse în sistemul lor, căci ei nu comunicau cu Fiscul.

Va mulțumesc mult, o zi bună!
Pentru perioadele in care va plateati contributia ca si persoana fara venit,veti prezenta toate documentele care atesta plata contributiei de sanatate la ANAF,( chitante) iar pt perioada in care ati fost coasigurata sotului asigurat salariat , ar trebui sa luati legatura cu fostul angajator al sotului sa va elibereze copii dupa Declaratiile 112 depuse lunar la ANAF si unde apareti declarata ca coasigurata a acestuia
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2016
ContSters391349, utilizator
Foarte utile toate aceste răspunsuri.
Va mulțumesc tare mult!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida obligata sa-si plateasca asigurarea medicala melinaR melinaR buna seara am o vecina care e gravida in 7 luni in urma cu 4 luni sotul a avut un accident si nu a mai putut sa munceasca acesta fiind asigurat dar sotia nu a ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala mariaelena1999 mariaelena1999 Buna ziua, Am 29 de ani si sunt insarcinata.Nu muncesc de vreo 3 ani deci in concluzie nu am asigurare medicala. As vrea sa va intreb daca sunt ... (vezi toată discuția)
Plata cas gravida carmen-ioana carmen-ioana buna dimineata,as avea si eu o nelamurire...sunt insarcinata in 9 sapt,am fost la medicul de familie pt o trimitere la analizele de sange si mi sa pus ca nu ... (vezi toată discuția)