Bunza ziua,
Cui ma pot adresa?
Povestea este lunga si am sa incerc sa relatez doar ce este important.
Intr-un apartament al unei case nationalizate,cateva familii de romi,au ocupat spatiul abuziv.Mentionez ca in acel apartament mai lociueste o familie(o vaduva cu 2 fiice,terorizate de acesti...invivizi de etnie roma; acestia le-au intrerupt electricitatea...etc,etc).
In vila respectiva sta un singur proprietar(si acela nu a facut inca succesiunea),parintii mei(et 1) si acesti indivizi ce stau la comun si care nu achita nici un fel de plata catre vreo institutie publica(apa de exemplu).Mansarda aceste case este ocupata de alti indivizi de etnie roma.....Pentru acest imobil nu exista asociatia locatarilor.Politia nu intervine si atunci cand a fost cazul le-a dat cate un avertisment sau o amenda,spun ca nu au competenta de a expulza acesti oameni din acel spatiu...
Am facut palngeri la primarie(pt ca s-a ajuns in situatia de a ramane fara apa,cei de la Apanova au intrerupt distribuirea apei deoarece nu s-au efectuat plati ani de zile.....),am facut plangeri la politie...insa pana acum inteleg ca nu este de competenta nimanui sa vina cu un executor sa ii scoata afara .....
Sunt cum nu va puteti imagina,ingrozitor de nespalati,fac galagie si mizerie la orice ora in orice loc......stau adunati ciorchine in fata casei,cu paturile pe trotuare mancand seminte.....
Chiar nu exista solutie pentru a reveni la un trai normal si civilizat?
Astept parerile celor din domeniul juridic.
Va multumesc.
Nu mai pot face nici un comentariu pt ca mi-s sterse..........Deci as mai putea vorbi inca o data despre discriminare :))))))))
Dupa cum spuneam,faptele mele conteaza in viitor si nu cuvintele pe care vi le scriu dumneavoastra !!!!
Interesant , ca Politia nu intervine la avacuarea acestor cetateni , pana cand nu distrug complet imobilul respectiv . Am cunostiinta , ca intr-un alt caz ,indivizi de etnie tiganeasca au ocupat spatiu de locuit abuziv ,au spart geamurile , au dat pe foc intreaga lemnarie , si cand imobilul a devenit ilocuibil ,au plecat spre tarmuri mai insorite , cautand alt imobil , unde au procedat la fel ....Oare Politia ar tot asa de pasiva si in cazul in care ar fi vorba de o familie nevoiasa de romani ? Nici de discriminare pozitiva nu poate fi vorba , pentru ca a discrimina pozitiv pe cineva inseamna a lua din drepturile altcuiva . Oare cate familii sunt fara acoperis - poate fara sa aiba vreo vina - si nu indraznesc sa procedeze in asa fel , iar Primariile raspund la solicitari cu stereotipie ,ca nu poseda apartamente de acordat . Mai intrelege cineva ?X-(
Stimati utilizatori ai forumului.,situatia prezentata de user Jo este foarte frecventa .
Problema consta in acea ca este tratata de asa natura,cu ura ,cu patos ,care toate concura catre partea cu discriminarea,care nu este acceptata.Este foarte adevarat ca prejudiciile suferite de titularul temei sunt reale subiectiv justifica dezaprobarea acesteia,dar greu pot fi de acceptate de persoane care nu au trait astfel de situatii .Esenta problemei consta in dezinteresul alarmant manifestat de catre autoritati,la fel ca si in multe alte situatii.
Trebuie desfasuarat un efort sustinut si concertat in directia sensibilizarii autoritatilor sau mai exact in determinarea acestora sa respecte si sa aplice unitar legea care exista ,dar din comoditate sau alte interese se lasa greu aplicata.
Ca sa nu mai zic ca acest apartament, inainte de a fi ocupat abuziv a fost locuinta unor altor rromi care dupa lungi scandaluri,incendii,amenintari,spargerea panoului electric si intreruperea frecventa a curentului in tot imobilul,spargearea geamurilor....etc,au plecat lasand mari datorii.Asadar,exact situatia prezentata de domnul HANDSU....
Si tot vorbind despre discriminare......Credeti ca fac discriminare cu referire la etnia acestora sau? Doar am spus ca am in prezent prieteni tigani,nu sunt rasista,insa pe acesti vecini i-as tara in strada fara sa am vreun regret.
Ma gandesc si eu la oamenii civilizati care au fost evacuati din casele nationalizate(si ne-am fi putut afla si noi la un mom dat in aceasta situatie....daca exista vreun proprietar),oameni care traiesc pe strada sau pe unde apuca si care ar merita un apartament cu 5 camere ca cel pus in discutie,care si-ar plati facturile catre stat si care ar trai asa cum se cuvine......Si chiar daca acesti oameni ar ocupa abuziv un spatiu ca acesta,(fara proprietar),nu cred ca pana la urma nu ar putea sa faca demersurile necesare pt a locui cu contract.Poate si aceasta ar fi o solutie.Daca cineva ar solicita ocuparea spatiului de la adresa respectiva,pt ca acesta figureaza ca spatiu vacant(3 dintre camere)......O idee buna!!!=D>=D>=D>
Dear madonna,
peraspera
Va propun sa adaugati argumente pentru a o convinge pe Madonna ca in Romania tiganii nu sunt discriminati, argumente pe care le vom trimite dupa ce le vom ... (vezi toată discuția)
Reactii vehemente
handsu
Ce parere aveti despre politica est-europeana (\"expusa\" de Madonna si urmata de reactii vehemente din partea publicului) privind minoritatea roma ? Trebuie ... (vezi toată discuția)