avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... juridic
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

juridic

daca un politist intocmeste un proces verbal de constatare in afara zonei de competenta care este stabilita prin lege, acest proces verbal poate fi valabil?
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2016
costel_gr2013, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu poate fi valabil.
dar instanta la solicitarea mea de nulitate a raspuns in scris ca sa activat, dar nu a invocat nici un fel de lege, de aceea nu-mi pot explica cum sa activat acel proces verbal.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conf. art. 28 alin. 4 din Legea 218/2002, poliţistul este obligat să intervină şi în afara orelor de program, a atribuţiilor sale de serviciu şi a competenţei teritoriale a unităţii din care face parte, când ia cunoştinţă de existenţa unei infracţiuni flagrante, precum şi pentru conservarea probelor în cazul altor infracţiuni a căror cercetare va fi efectuată de organele competente.
politistul care a intervine in afara zonei de competenta nu are drept de constatare , iar conf. legii 360/2002, art. 2, pct. 1 si legii 218/2002,art.14, pct. 1 si dispozitiei IGPR nr. 7 din 07.02.2008 biroul rutier din cadrul Politiei Municipale nuare drept de constatare a unei infractiuni. Va rog parerea dv. fata de aceste aspecte.


Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2016
costel_gr2013, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am indicat un art. de lege, puteti trage concluziile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reținere permis de către un agent rutier în afara orelor de program Ionutcatalin88 Ionutcatalin88 Buna ziua, Anul trecut am mers cu un vehicul la R.A.R. sa efectuez inspecția tehnică. După ce am parcat în fața acestei instituții m am trezit cu doi ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu... lmcp94 lmcp94 Ma poate ajuta cineva sa aflu daca un agent de politie care nu se afla in timpul serviciului (este in timpul sau liber, in tinuta civila si nu se legitimeaza) ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere impotriva unui politist- competenta parchet? danaa1 danaa1 Care este parchetul competent la care trebuie depusă o plangere penala impotriva unui organ de cercetare penala (politist) ? Este de competenta Parchetului ... (vezi toată discuția)