avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Diurna impozabila
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Diurna impozabila

Buna ziua,

Spuenti-mi va rog in cazul in care diurna depaseste 42,5 , spre exemplu este 52,5 pe statul de plata se trece doar diferenta de 10 lei ca venit asimilat salariilor? Diurna se ia in calcul ca venit pentru indemnizatie crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Lizuca12 , utilizator 17:47, 29 Iunie 2016
Suma care depășește diurna deductibilă se trece pe statul de plată , iar contribuțiile și impozitul sunt similare veniturilor salariale.
Prin urmare partea din diurna primită care depășește nivelul legal reprezintă venit asimilat salariilor.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum diurna oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! Un salariat a mers într-o delegaţie în altă localitate, în interes de serviciu. Delegaţia a fost pentru orele 8 - ... (vezi toată discuția)
Diurna impozabila sau nu? ohiki ohiki Buna ziua. Am o prietena care lucreaza in strainatate cu detasare dar are contract in Ro. Conform contractului primeste in tara salarul minim si pentru ... (vezi toată discuția)
Impozitare diurna peste plafonul maxim miruna82 miruna82 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie concreta pentru urmatoarea situatie: diurna calculata pentru a fi acordata unui salariat 3500 lei in data de 5 ... (vezi toată discuția)