avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals si uz de fals si complicitate la fals in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals si uz de fals si complicitate la fals in inscrisuri de firma srl

Buna ziua
Am un prieten care este mecanic si a primit pentru reparat un motor ce era in garantie, dar fabricantul nu a vrut sa repare motorul in garantie , clientul a luat motorul nereparat si i s-a dat un Raport tehnic de constatare a defectiunilor fara ca sa se mentioneze in zaport ca defectiunea este din vina celui ce a folosit motorul,pentru ca de fapt este adevarat ca cel ce a exploatat motorul NU ARE NICI O VINA ,numai ca fabricantul refuza sa acorde piesele in garantie.
Clientul cu motorul cand a fost anuntat ca i se refuza repararea a avut la el aparat de inregistrare video si audio si a inregistrat convorbirea cu prietenul meu care a intocmit raportul de constatare,prietenul meu afirmand verbal de cateva ori ca nu este vina celui care a folosit motorul si a afirmat ca este defect de fabricatie .
Clientul a luat motorul si a facut plangere la politie impotriva fabricantului.
Pe timpul anchetei fabricantul a venit la prietenul meu la atelierul care facea garantii si i-a cerut sa modifice Raport tehnic de constatare a defectiunilor si sa completeze , CA DEFECTIUNEA ESTE DIN CAUZA FUNCIONARII MOTORULUI FARA ULEI SI CA DIN ACEASTA CAUZA NU MAI ARE GARANTIE PENTRU MOTOR .
Aceasta mentiune s-a facut pe acelasi raport pe care il are si proprietarul motorului si care era depus la Politie.
Mentionez ca proprietarul motorului i s-a dat numau o copie a raportului asa ca prietenul meu a modificat Raportul original completand cele ce am aratat mai sus .
Fabricantul a luat de la prietenul meu Raportul modificat si l-a depus la Politie ca sa demonstreze de ce refuza sa acorde garantia si parchetul a dispus clasarea cauzei conf.art.316 alin 1 teza doi c.p.p. plangerea pentru ca fabricantul cand a folosit Referatul falsificat a demonstrat ca defectiunea este din cauza ca motorul a fost folosit fara ulei.
A venit la atelier proprieterul motorului cu o copie a Raportului falsificat pe care a facut-o din dosarul de la Parchet si spune ca a depus plangere pentru fals ,uz de fals complicitate la fals.
Ce credeti ca va urma ,este acesta un dosar penal si ce urmari va avea prietenul meu si fabricantul?
Cand se considera acest act falsificat, a produs vreun efect pentru ca parchetul a casat plangerea anterioara ?
Cand trebuia sa depuna plangere pentru fals ,dupa ce ramane aceasta clasare a cauzei definitiva ,sau cand a luat la cunostinta de fals?
Precizez ca proprietarul motorului are doar o copie de pe referat pe care i-a dat-o cand i s-a returnat motorul,prietenul meu de la atelierul de garantii a modificat originalul de pe care in prealabil daduse copie proprietarului motorului pe care se gasesc semnaturile celor doi de predare si primire.
Va rog sa ma ajutati
Multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2016
mimi000, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters396455 , utilizator 21:47, 29 Iunie 2016
In afara de ce ati mentionat (fals..etc) eu mai pot spune ca este si tainuire, in primul rand o sa aiba de tras in cauza penala mecanicul (sigur a primit o suma de bani de la producator) ptr. ca sa iti schimbi declaratia/constatarea trebuie sa fie intemeiata pe o baza solida.
Dupa care vine randul producatorului, care la randul lui poate fi dat in judecata si poate cere daune morale si despagubiri...etc. de catre cumparator (masina era in garantie).
Incercati sa il inregistrati pe mecanicul daca poate sa va confirme , pe ce baza a schimbat constatarea.

Nu va fi bine ptr. cei 2 (mecanic + producator)...se va descoperi ,,obraznicia,,

Recomand un avocat bun sa va reprezinte interesele bine.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2016
ContSters396455, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina care s-a defectat din prima zi dupa achizitionare mioara123 mioara123 Buna ziua, Acum exact 14 zile am cumparat o masina, din 2009 de la un domn care parea de buna credinta. Am vazut masina, mi-a placut cum merge si am fost cu ... (vezi toată discuția)
Mașina a ieșit acum câteva zile din garanție și azi am rămas ... AlexDrelciuc AlexDrelciuc Mașina a ieșit acum câteva zile din garanție și azi am rămas cu ea pe dreapta. Problema mecanică este defecțiunea senzorilor de ulei și motorul a ... (vezi toată discuția)
Autoturism oferit cu imprumut, reparare defectiuni Dannyytiesto Dannyytiesto Va aduc la cunoștință următoarea situație : M-am rugat de un prieten sa îmi împrumute mașina sa pentru o perioada scurta pana când vine în tara! ... (vezi toată discuția)