avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna dimineata,

Am urmatoarea situatie. Parintele care va depune dosarul pentru indemnizatie de crestere copil este actionar intr-o firma si are si statut de angajat. Conform legii el trebuie sa isi suspende activitatea pt a beneficia de concediu crestere copil. Exista vreo problema daca ramane asociat in firma? Nu am gasit nicaieri specificat situatia aceasta.

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2016
Eliza11, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 1 Iulie 2016
Isi poate pastra calitatea de asociat deoarece div idendele nu sunt asimilate veniturilotr din salarii (se considera ca ele se pot reinvesti).
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de detinerea sau nedetinerea calitatii de asociat/actionar al unei societatii comerciale.

Potrivit legii , beneficiaza de CCC si de indemnizatia pentru CCC, persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare (art.2 alin.1 din OUG 111/2010).
Multumesc frumos pt raspuns.
Mai am o intrebare.

Tatal va intra in concediu crestere copil de la 1.07.2016. Mama este in stimulent de insertie.

Cu ce data trebuie sa depuna mama cererea de stopare insertie pentru a avea aplicabilitate. Adica daca depun cu 1.07 se aplica de la 1.07 sau la sf lunii? Sa nu ma trezesc ca se face stoparea cu luna in care depun si sa ramanem descoperiti pe luna iulie.

Multumesc.
Cu data de 01.07.2016 , va trebui sa depuna cererea.
Multumesc pt raspuns.

Pana la ce data ar trebui suspendata activitatea parintelui care intra in concediu crestere copil?

Pana la 2 ani impliniti ai copilului sau ar trebui suspendat cu 60 de zile inainte ca bebele sa implineasca 2 ani pt a beneficia de stimulent de insertie pana la 3 ani?

Copilul este nascut pe 21.05.2015.
Tatal a stat in CCC o luna.

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Am un angajat care doreste sa intre in concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani , intrucat sotia nu a lucrat; dupa care vrea sa vina la ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu vrea sa imi plateasca concediul prenatal LilianaG90 LilianaG90 Buna ziua. Am o problema si va rog sa ma lamuriti daca se poate. Am lucrat la o firma care intre timp a intrat in insolventa (asa sustine patronul). Eu ... (vezi toată discuția)
Revenire in concediu ingrijire copil dupa intoarcerea la munca cris777 cris777 Buna seara, Ma aflu intr-o situatie delicata si nu stiu ce sa fac. In urma cu o luna, inainte de a implini copilul 11 luni, am facut cerere pentru a ma ... (vezi toată discuția)