avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui imobil proprietar conturi poprite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui imobil proprietar conturi poprite

Buna seara!
As dori sa va intreb cum se poate cumpara un imobil care nu este grevat de sarcini, dar proprietarul actual, vanzatorul - mostenitor prin succesiune al imobilului - are un credit bancar de nevoi personale cu poprire pe conturile sale pentru neplata creditului.Conform legii nu se poate face vanzarea cu numerar la notar decat pana la suma de 50000 lei, restul facandu-se prin banca. Bancile nu ii pot deschide nici un cont nou datorita porpririi, banii ar fi automat blocati si virati in primul rand la stingerea datoriei iar vanzatorul nu vrea asta, vrea sa gestioneze pe cont propriu banii din vanzare.
De asemena in acest caz cumparatorul isi asuma vreun risc, imobilul nefiind grevat de sarcina creditului vanzatorului?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 07:58, 1 Iulie 2016
Limita este de 5.000 lei, nu de 50.000 lei.
Daca nu exista nicio sarcina pe imobil, cumparatorul nu isi asuma nicio vina.
Daca banii nu se vireaza prin banca, sanctiunea poate fi amenda de 10% din suma nevirata prin banca. Dar acest lucru nu este interzis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"prima casa" ContSters259670 ContSters259670 Ce garantie am eu ca vanzator ca o sa primesc contravaloarea imobilului dupa autentificarea contractului de vanzare-cumparare, prin programul Prima casa, atata ... (vezi toată discuția)
Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament cu datorii IrinelMorcov IrinelMorcov Buna ziua! As dori sa cumpar prin intermediul uinui credit ipotecar un apartament cu datorii la intretinere ce depasesc 50.000 lei. Am discutat cu un ... (vezi toată discuția)