avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plangere penala ... pagube
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plangere penala ... pagube

daca un vecin i-a adus bagube altui vecin, acesta din urma se poate adresa parchetului ... facand o plangere peneala?
va multumesc!
as fi dorit sa ma ajutati si cu un temei legal pt raspuns...
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 09:24, 18 August 2009
Ce natura au aceste pagube ?
In primul rand, cel care cauzeaza o paguba altuia, trebuie sa repara paguba respectiva -- asa spune cel putin Codul Civil. In acest sens puteti sa faceti o actiune in justitie pentru recuperarea pagubei. Temei legal ar fi Codul Civil, articolul 998.

Daca doriti sa tratati si aspectul penal, puteti sa faceti o plangere penala pentru infractiunea de distrugere (presupun, necunoscand ce s-a intamplat in concret) si puteti sa va constituiti ca parte civila in procesul respectiv, pentru a recupera paguba respectiva. In acest caz temeiul legal ar fi articolul 217 din Codul Penal.

Despre sansele reale a acestor actiuni nu pot sa va spun nimic in lipsa cunostintelor practice si in lipsa informatiilor concrete cu privire la fapta comisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere? imb imb buna ziua intr-o seara in timp ce plecam de la o bere unul dintre prieteni a fost deranjat de faptul ca un sofer incerca sa parcheze pe trotuar. Dintr-un ... (vezi toată discuția)
Adresare instanta de judecata GMN GMN Buna ziua. Am ajuns in situatia in care trebuie sa ma adresez unei instante de judecata ca reclamant intr-un dosar de distrugere din culpa. Am depus plangere ... (vezi toată discuția)
Daune provocate de vecinii din bloc Xantipa Xantipa As dori sa aflu temeiul legal in baza caruia pot actiona in instanta vecinul de deasupra apartamentului meu care,refuzand sa remedieze defectiunea de la ... (vezi toată discuția)