avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce riscuri are o persoana care face prajituri acasa ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce riscuri are o persoana care face prajituri acasa spre comercializare?

Buna ziua, va rog mult sa-mi spuneti ce riscuri are o persoana care face prajituri acasa, la comanda, fara a avea o firma si autorizatie in acest sens. Mentionez ca, o mare parte din clienti provin de pe pagina ei de Facebook.
In situatia in care persoana pruce si comercializeaza produse alimentare fara a detine autorizatiile necesare,risca sa fie acuzata inclusiv de evaziune fiscala
Orice activitate de vanzare a unui produs sau serviciu se supune prevederilor codului fiscal.

In cazul in care doar le posteaza pe FB nu exista niciun risc!:)
cyan a scris:



In cazul in care doar le posteaza pe FB nu exista niciun risc!:)


Initiatoarea topicului a precizat concret
ce riscuri are o persoana care face prajituri acasa, la comanda, fara a avea o firma si autorizatie in acest sens.
ynocentta a scris:

Initiatoarea topicului a precizat concret


Iar raspunsul a fost tot concret, daca (face prajituri acasa la comanda si) le posteaza pe fb (fara sa aiba firma si autorizatie) nu exista niciun risc!

Exista vreun risc?? :hm:
Va multumesc pentru raspuns, insa ma intreb daca poate fi acuzata de practicarea ilegala a activitatii de intreprinzator? Si, in ce conditii ar putea fi trasa la raspundere? Ce amenzi risca?

Alte discuții în legătură

Pret contract inchiriere - latura penala DinuX DinuX Buna ziua! In cazul unui contract de inchiriere imobil, declarat la ANAF, dar avand pretul la jumatate din suma reala platita, in caz de plangere la ... (vezi toată discuția)
Proces cu fiscul BogdanChirovan BogdanChirovan Buna ziua. Am o speta destul de complicata. Am cumpaat o firma in anul 2007 si nu am primit arhiva de acte contabile. In urma unui control de la finante mi-a ... (vezi toată discuția)
Comert la negru Parisien Parisien Buna Ziua!Am o mica nelamurire si poate ati putea sa ma ajutati macar cu un sfat.Doresc sa cumpar diverse bunuri de la diferite societati sau persoane fizice ... (vezi toată discuția)