avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce fel de infractiune trebuie sa savarsesc pentru a nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce fel de infractiune trebuie sa savarsesc pentru a nu mai putea parasi tara?

Eu si cei doi prieteni ai mei suntem cetateni romani,si am plecat in concediu in Grecia.Eu si ce doi prieteni ai mei nu au antecedente penale, am ajuns in grecia si am vrut sa inchiriem o barca, am inchiriato iar femeia de la care am inchiriato a spus ca avem de plata doar 50euro am platit si am plecat cu barca .Cand am venit inapoi dupa 4ore femeia a spus ca am indoit alicea de la motorul barci care ne costa 150euro plus ca mai avem de plata si gazul 30 euro cea ce nu mi-a spus inainte de plecare cand am achitat acei 50 euro .Eu am spus nu platesc nimic adica gazul si reparatia aliciei .Eu am hotarat sa chem politia iar doamna a spus sa nu o chem pentru ca nu poate face nimic ,dupa cateva minute ia ma ameninta ca o va chema ia dar imi spune ca politia nu poate raspunde la telefon momentan . eu nu am fugit am astept am dat datele buletinului nr masini si a verificat domana unde locuim in grecia . intr-un final am plecat acasa fara sa platesc gazul si "paguba" am platit doar cei 50 euro inainte de a pleca cu barca . dupa cateva ore de la pecare imi vine un sms pe telefon "contactati-ne pna maine daca nu firama va lua masuri ,rezultatul nu veiti iesi din tara ." . Vreau sa stiu voi putea iesi din tara, si ce pot pati ,ce ar putea sami faca ? va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:19, 1 Iulie 2016
Ati plecat "acasa" unde? Si din ce tara nu veti mai putea iesi, RO sau GR?

Ati primit vreo chitanta pentru banii platiti pentru inchirierea barcii?
Buna,am primit dar chitant a ramas la ea ,din grecia nea spus ca nu vom putea iesi sa mergem in romania . nu politia doamna nea spus asta prin sms .multumesc
"Am primit dar a ramas la ea", pai de ce? Sa nu se ude??

Sa intelegem ca sunteti inca in Grecia. De plecat din Grecia veti putea pleca, nu ati savarsit nicio infractiune pentru care sa va fie ingradit dreptul de a pleca in Romania.

Atata timp cat in tariful platit pentru inchirierea barcii nu este precizat costul separat al combustibilului sau nu exista pe chitanta sau afisat la locul inchirierii informatii cu privire la plata separata a combustibilului si la plata daunelor produse barcii nu aveti de ce sa va faceti probleme. Iar informatiile privind daunele trebuie sa fie scrise in cel putin 2-3 limbi de circulatie internationala pe langa greaca. Parerea mea este ca nu exista astfel de informatii si nici nu v-au fost aduse la cunostinta sub vreo forma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzata de fostul proprietar Alecsa90 Alecsa90 Pana acum 2 sapt stateam in chirie, plateam 150 euro( 100euro chirie+50euro intretinere) banii pe care i dadeam lui. M-am mutat deoarece administratorul m-a ... (vezi toată discuția)
Chirie - proprietar agresiv eliza07 eliza07 Bună ziua! Suntem 2 surori și 2 prietene studente care s-au mutat în chirie acum 6 luni. Mutarea noastră s-a produs de urgență dintr-un alt ... (vezi toată discuția)
Imi pot recupera banii daca a fost o intelegere verbala? aeerdna2014 aeerdna2014 Am locuit aproape doi ani in chirie si am avut o intelegere verbala cu proprietarii.Chiria lunara de 650 euro cu conditia ca toate investitiile pe care le ... (vezi toată discuția)