avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... BUNURI BOLNAV PSIHIC INTERNAT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

BUNURI BOLNAV PSIHIC INTERNAT

Cine administreaza bunurile unei persoane internata intr-un spital de psihiatrie si masuri de siguranta printr-o hotarare judecatoreasca? Cine este curator avand in vedere ca bolnava nu are rude in viata?
Curator poate fi numita orice persoana majora, nu numai o ruda. Poate fi si un vecin, o cunostinta oarecare. Curatorul va avea nevoie de o caracterizare, de cazier judiciar ca nu are antecedente penale. El administreaza, deci nu face acte de dispozitie (vanzari-cumparari etc.).Deci, foarte bine puteti fi si dvs.sau eu care scriu aceste randuri
Inocentia
E necesara punerea sub interdictie a persoanei al carei discernamant e grav afectat, din cauza debilitatii , alienatiei mintale , sau a oricarei alte asemnea afectiuni , pe cale judecatoreasca , ulterior , Autoritatea Tutelara numind un tutore , care sa reprezinte interele persoanei incapabile .
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
1. Nu se numeste tutore decat numai daca este minor, pentru restul (ca in cazul de fata) se numeste curator.
2. De regula, ei intreaba, daca "v-ati gandit la o persoana ?" daca nu, numesc ei.
Inocentia
Reglementata in C. fam., institutie de ocrotire a minorului, care este lipsit de ingrijire parinteasca (parinti morti, necunoscuti etc.),
precum si a alienatului si debilului mintal, dar mai ales a persoanei care, din cauza varstei, nu se poate apara singura

Si pentru minori , insa si pentru persoane afectate psihic.

Art. 148
Tutorele celui pus sub interdictie este in drept sa ceara inlocuirea sa dupa trei ani de la numire.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere sub interdictie codrutavlad codrutavlad buna ziua! este obligatoriu ca o persoana cu dementa vasculara, care are certificat de incadrare in gradul Grav de handicap,sa fie pusa sub interdictie?de ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie a persoanelor in varsta. Florenta-Beatrice Dan Florenta-Beatrice Dan Ce parere aveti despre faptul ca persoanele in varsta au ajuns la cheremul copiilor, fiind fortati sa se interneze la psihiatrie, din dorinta de a obtine un ... (vezi toată discuția)
Curator bolnav psihic pompiliairina pompiliairina As dori sa aflu cine poate deveni curator pentru bolnavii cu afectiuni psihice care sunt internati intr-un spital de boli psihice,cine numeste acest curator si ... (vezi toată discuția)