avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie retinere permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie retinere permis

Bun gasit, iar,

Ma roade o curiozitate de ceva vreme, ma gandeam ca poate cu putine sfaturi de la voi scap de ea.

Pe data de 29 am ramas fara permis pentru o depasire pe linie continua, dupa ce am "studiat" procesul verbal destul, si cu sfatul unui agent de politie, am urmatoarele intrebari.

1. In procesul verbal, agentul a scris ca fapta este prevazuta la HG.1391/2006 si sanctionata la 100/3/e din OUG 195/2002, acum, din cate mi-a spus agentul respectiv, HG.1931 nu prevede fapta comisa de mine, pentru ca HG1931 este regulamentul de aplicare a contraventiei prevazute in OUG 195/2002.

Acesta m-a sfatuit sa contest din cauza ca procesul verbal incalca OG 2/2001 Art.16/1 si devine nul.

2. Dupa ce am citit tot OG2/2001 am vazut ca in cazul in care agentul nu are martor, trebuie sa specifice de ce.
- martorul trebuie scris pe proces, undeva?
- acesta mi-a spus ca de fapt am trecut prin fata la niste camere si daca fac contestatie vine cu filmarea, noh, bun, dar la 12 noaptea sigur nu se vede nr de inmatriculare.

Pot contesta, ceva?
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 14:47, 3 Iulie 2016
1. Asa este, contraventiile si sanctiunile sunt in oug195 si nu in hg1391
2. Martorul trebuie scris numai daca contravenientul refuza sa semneze pv.
Si as avea vreo sansa de castig daca fac contesatie cu motivul asta?
Ideea e ca daca fac contestatie, normal tre sa ceara un raport la politie, in raport tre sa existe dovezi ca eu am comis ce spun ei, nu? Dupa felul cum a spus-o agentul, cred ca faza cu camerele de filmat is bullshit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gresita incadrare a faptei motiv de nulitate a procesului verbal ? Florin111 Florin111 Am contestat in instanta o amenda contraventionala si acum ,uitandu-ma mai atent prin documentele depuse de ipj am constatat ca fara ca eu sa solicit ei au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost amendat cu 6×145=870 lei iar la descrierea ... Mihai/2061 Mihai/2061 Buna ziua, am fost amendat cu 6×145=870 lei iar la descrierea faptei scrie ca am condus si la intersectie nu m-am incadrat corespunzator directiei de mers ... (vezi toată discuția)
Depasire autobuzului stationat in statie fara alveola si a marcajului trecere de pietoni cu linie discontinua Greg30 Greg30 Buna seara. Am avut neplacerea sa ma aflu in momentul nepotrivit si la locul nepotrivit in dupa amiaza zilei de 13.12 2017 pe o strada cu 1 banda pe sens, ... (vezi toată discuția)