avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul sot vrea sa ceara chirie pe partea lui de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul sot vrea sa ceara chirie pe partea lui de apartament

Buna ziua.

Am si eu o problema.

Fostul sot doreste sa ceara chirie pe partea lui de apartament, apartament dobandit in timpul casatoriei si in care locuiesc cu copilul de cand el a plecat in 2013.
Divortul s-a finalizat in 2015 si a fost obligat la plata pensiei alimentare retroactiv. Acest lucru nu s-a intamplat el invocand tocmai acest motiv.

As mai dori sa spun ca a incercat sa sparga usa in decembrie si in mai chiar a schimbat o yala de am ramas cu copilul in strada si a trebuit sa apelez iar la politie pentru a putea intra in casa, el refuzand sa ne mai lase sa intram in casa.
Este o persoana foarte violenta acesta fiind si motivul divortului si nici nu ma ajuta cu nimic la cresterea copilului.

Ca sa scap de toate aceste neplaceri as dori sa plec cu copilul de aici deoarece ma suna zilnic de zeci de ori si primesc zeci de mesaje de el zilnic.

Intreabarea mea este: poate cere retroactiv plata acestei chirii pentru partea lui de apartament? Eu pot cere ulterior plecarii din apartament chirie pentru partea mea de apartament?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:55, 3 Iulie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu poate pretinde niciunul chirie de la celalalt pt ca cel care sta e si el proprietar, dar cel ce e impiedicat sa stea poate cere despagubire pt lipsa de folosinta. Nu poate cere de cand a plecat pt ca a plecat de bunavoie.
Puteti sa il executati silit pt pensia de intretinere ce v-o datoreaza.
ce tip de mesaje primiti ?
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2016
gi-jane2, moderator
Dacă e dobândit în timpul căsătoriei, faceți partaj și veți primi fiecare câte 50/50% din casă. Cel care are bani lichizi, va plăti celuilalt partea lui de proprietate și va rămâne unic proprietar, sau scoateți apartamentul la vânzare și împărțiți banii după cum va stabili instanța cota procentuală, mai mult ca sigur va fi 50/50%.
Altă soluție de rezolvare nu aveți, în ce privește proprietatea comună.
Multumesc mult pentru raspuns.

Au fost mesaje de amenintare care de cand am depus o plangere la politie si a fost chemat acolo de cateva ori s-au transformat in mesaje de dragoste.

Isi bate joc. Spune ca acum numai e vorba de hartuire ci de dragoste. Si apoi incepe sa rada.

I-am spus in repetate randuri ca nu ma intereseaza si ca doresc liniste si sa fiu lasata in pace.

Nu are program de vizitare pentru copil ba chiar a incercat sa il ia cu forta de la gradinita fiind nevoita sa sun iar la 112 si sa imi schimb si programul la serviciu pentru a putea ajunge exact cand se deschide gradinita pentru a evita o trauma pentru copil.

Copilul a plans si spunea ca ii este frica atunci cand l-a vazut deoarece l-a vazut violent si in fata lui si in fata echipajului de politie a spus ca va veni sa sparga usa apartamentului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
blocati-i nr de tel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatia locativa a mamei si a minorului Vicky1 Vicky1 Buna ziua Sunt divortata si stau intr-un apartament cumparat in timpul casatoriei cu fostul sot. De 3 ani de zile el este plecat din domiciliu si brusc ... (vezi toată discuția)
Bunuri proprii copilului lupianca lupianca De cand m-a alungat din casa (cca. 4 luni) ma tot rog de sotul meu cu care sunt in divort sa imi dea lucrurile personale ale copilului: caruciorul copilului, ... (vezi toată discuția)
Am un copil de 17 ani si un sot abuziv. cum ar trebui sa procedez? virgiliamihai55 virgiliamihai55 Sunt casatorita de 30 de ani si am impreuna cu sotul meu un copil de 17 ani. Locuim impreuna intr-un apartament pe numele sotului (cumparat de parintii lui). ... (vezi toată discuția)