avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie Comuna, probleme materiale parintele rezident
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie Comuna, probleme materiale parintele rezident

Buna ziua , sunt divortata de 6 ani , am 2 copii, unul de 12 ani si unul de 18 ani ( in luna august ii implineste).De 2 ani fostul sot a obtinut prin tribunal custodie comuna cu domiciliul la mine ...Eu am ramas fara servici de 2 luni , am foarte mari datorii , stau in chirie cu copiii mei .Nu il intereseaza de copii , in afara de banalele telefoane ce faci ,ce ai mai facut , nu le da nimic ...mai nou se distreaza in grecia in concediul si poate copiii lui nu au bani de o piscina ..intrebarea mea este ...ce implica custodei comuna si ce trebuie sa fac sa poata contribui in afara de banala pensie alimentara la cresterea copiilor ..nu vreau sa le mut domiciliu la el ,dar trebuie sa fie si el responsabil ,daca eu am ramas fara servici ...Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:19, 11 Iulie 2016
Ca doar cu Serviciul social ati facut copiii! Doamna dati-l in judecata pentru majorarea pensiei. Cererea e scutita de taxa. Nu va trebuie avocat, gasiti pe net modelul. Daca copilul de 18 ani continua studiile tatal e obligat sa plateasca pensie pana la maxim 26 de ani. Cereti prin cerere ca instanta sa faca adrese la directia taxe si impozite locale, la anaf si daca banuti ca ar avea vreo firma puteti cere detalii de la registru comertului. Daca are proprietati verificati daca sunt sau nu inchiriate. Oricum pensia se raporteaza la salariul minim pe economie.
Daca situatia financiara a tatalui e la fel de proasta de ce sa se schimbe domiciliul?
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2016
Admin, administrator
Uite aici avem pareri diferite. Ce inseamna pentru dumneavoastra banala pensie alimentara?
Pai banala cum este, domnul o plateste, dumneavoastra in ultimele luni ati participat cu ceva, financiar la cresterea copiilor? Cu zcea suma banala, platita de tata, ati putut contribui?
Tatal sa fie responsabil ca ati pierdut dumneavoastra serviciul????
Dumneavoastra sunteti responsabila de job-ul dumneavoastra, nu fostul partener.
Vedeti daca nu cumva salariul tatalui s-a majorat si daca da, cereti atunci recalcularea pensiei alimentare. Daca insa nu s-a majorat, nu o sa obtineti mai mult.

Dnule when dar daca o intrebam pe doamna daca dumneaiei a contribut macar cu "banala pensie" data de tata, sunteti de acord sa aplicam mereu reciproca? De exemplu copilul meu primeste 225 de lei pe luna. Ziceti sa pun si eu tot 225? Poate aflam impreuna cum creste un copil scolar cu 450 de lei pe luna, adica 100 de euro.
When a scris:

Vedeti daca nu cumva salariul tatalui s-a majorat si daca da, cereti atunci recalcularea pensiei alimentare. Daca insa nu s-a majorat, nu o sa obtineti mai mult.

Dacă se va constata că nu s-a majorat salariul tatălui, foarte posibil îi veți plăti cheltuielile de judecată cu avocatul, din salariul pe care încă nu-l aveți.
Cel care pierde procesul plătește cheltuielile cu judecata ale celui care îl câștigă.
Poate că ați auzit de înțelepciunea din bătrâni: "NEMULȚUMITULUI I SE IA DARUL".
Apelați la instanță numai dacă vreți să vă asumați un risc, sau aveți indicii concrete că aveți dreptate.
Vă repet că până vă găsiți o slujbă, aveți dreptul la ajutor social/venitul minim garantat, din partea primăriei de domiciliu prin serviciul anchetă socială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Obligațiile tatălui fata de un copil din afara casatoriei Eliana27 Eliana27 Buna seara! Sunt mama unui băiețel de 8 ani, rezultat dintr-o relație de 12 ani cu un bărbat însurat. Recent, ne-am despărțit, iar familia lui îi ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort / nelamuriri silster silster Prin sentinta de divort s-a hotarit : - desface prin comun acord casatoria - autoritatea parinteasca va fi exercitata de catre ambele parti ... (vezi toată discuția)